«ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ» ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΤΑ ΜΕΤΡΩΝ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Σε… ανένδοτο αγώνα με τελικό στόχο να μην περάσουν τα μέτρα-σοκ και με κεντρικό αίτημα «να φύγει η κυβέρνηση», θα επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, που ήδη μιλά για «ετοιμόρροπη κυβέρνηση».

 Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ήδη, στην Κουμουνδούρου ετοιμάζουν δραστηριότητες και περιοδείες σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι πολίτες κατά των σχεδιαζόμενων μέτρων. Ήδη, στο επιτελείο

του Αλέξη Τσίπρα καταρτίζουν σχέδιο περιοδειών και ομιλίων του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τις οποίες πρώτα θα έχουν περάσει βουλευτές και κλιμάκια του κόμματος για να προετοιμάσουν το έδαφος των επισκέψεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασική επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες, ώστε να είναι μαζική η συμμετοχή στις απεργίες και τις συγκεντρώσεις κατά των μέτρων, όταν αυτά έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο «Ανένδοτος» του Αλέξη Τσίπρα σχεδιάζεται επί τη βάσει της εκτίμησης ότι αφού η Ελλάδα πάρει τα μέτρα, δε θα έχει να περιμένει τίποτα από την Ευρώπη, εξαιτίας της διχοστασίας που επικρατεί μεταξύ Βερολίνου, Βρυξελλών και ΔΝΤ. Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η «συνολική ευρωπαϊκή λύση» θα έρθει -αν έρθει- πολύ μετά, αφότου η Ελλάδα θα έχει μπει βαθύτερα σε σπιράλ ύφεσης και φτώχειας. Μάλιστα, στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα η εκτίμηση αυτή ενισχύθηκε από τα «άδεια χέρια» με τα οποία ήρθε και απήλθε η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Εξάλλου, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι ο πρωθυπουργός δεν κατάφερε να αποκομίσει ούτε καν μία θετική δήλωση της κ. Μέρκελ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ και προσθέτουν ότι η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Σαμαρά έχει ξεκινήσει. «Η στρατηγική σύμπλευση της κυβέρνησης με τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και η πρόσδεσή της στο γερμανικό άρμα, είναι καταστροφική για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη», προσθέτουν πηγές της Κουμουνδούρου, που χαρακτηρίζουν τους τεχνοκράτες της τρόικας ως «αποτυχημένους», που «το μόνο που προκαλούν είναι καταστροφή».

«Παρακράτος»

Εντωμεταξύ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνει την κριτική του προς την κυβέρνηση και στα τεκταινόμενα κατά τις προχθεσινές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της επίσκεψης Μέρκελ. Μάλιστα, η Κουμουνδούρου μιλά ευθέως για «επιστροφή του παρακράτους» και κατηγορεί τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια ότι «συγκαλύπτει τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, την ωμή βία της αστυνομίας στις διαδηλώσεις, τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσα στην ΕΛΑΣ. Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που διαδηλωτές παραπέμπονται για κακουργήματα. Η αθλιότητα αυτή δεν περνά απαρατήρητη από τον διεθνή Τύπο, όπου για παράδειγμα ο Guardian χαρακτηρίζει τη ΓΑΔΑ “Αμπού Γκράιμπ”».

Keywords
Τυχαία Θέματα