Ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη «Liberation» μέσα από την «Le Monde»

Ο διευθυντής της, Νικολά Ντεμοράν, ο οποίος ανέλαβε το 2011, ωστόσο ποτέ δεν έγινε αποδεκτός από τη συντακτική ομάδα, ανακοίνωσε την παραίτησή του και την αποχώρηση του από τον όμιλο σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη «Le Monde».

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή και να αποχωρήσω από τη Liberation. Η Liberation διέρχεται πλέον μία ανοικτή κρίση…Θεωρώ ότι αποτελεί δική μου

ευθύνη ως επικεφαλής να ξαναδώσω περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης στις διαφορετικές πλευρές».

Ο Ντεμοράν είχε δεχθεί τέσσερις ψήφους μομφής εναντίον του. Η κρίση κορυφώθηκε την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, κατά την απεργία στη Liberation, όταν το κείμενο που έγραψε για το φύλλο της επόμενης ημέρας δεν έγινε δεκτό από τη συντακτική ομάδα.

Την Κυριακή οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας , που διέρχεται σοβαρή οικονομική κρίση, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αντιταχθούν σε σχέδιο των μετόχων για τη μετατροπή της εφημερίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Οι μέτοχοι της Liberation, που ιδρύθηκε το 1973 από τον Ζαν-Πολ Σαρτρ, παρουσίασαν την περασμένη Παρασκευή σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η εφημερίδα θα μετατραπεί σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με πολλαπλές επί πληρωμή εφαρμογές πολυμέσων και τα γραφεία της σε πολιτιστικό κέντρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα