ΑμεΑ: Ο Στουρνάρας δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του

13:38 1/2/2013 - Πηγή: Matrix24

Σε επιστολή της προς τον Γιάννη Στουρνάρα, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) υπογραμμίζει ότι οι «δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών περί “βοήθειας των οικονομικά ασθενέστερων και εξαίρεση των χαμηλότερων εισοδημάτων από τη φορολογία” ΔΕΝ καθησυχάζουν, αφού το πάγιο αίτημα της ΕΣΑμεΑ για την υπαγωγή στο μειωμένο συντελεστή του ΕΕΤΗΔΕ και των ατόμων με

ποσοστό αναπηρίας 67% στους οποίους ανήκουν και άτομα με μόνιμες και βαριές αναπηρίες όπως θαλασσαιμικοί, άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας, ινσουλινοεξαρτώμενοι διαβητικοί με επιδεινούμενες επιπλοκές κ.λπ., δεν έχει ικανοποιηθεί».

Παράλληλα, αναφέρει ότι δεν έχει υλοποιηθεί ούτε η δέσμευση του υπουργού ότι θα αντιμετωπιστούν οι κατηγορίες της βαριάς αναπηρίας με ενιαίο τρόπο και θα υπάρξει τροποποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου που αφορούσε στις συνταξιοδοτικές διατάξεις του ν. 4093/2012.

Η ΕΣΑμεΑ υπογραμμίζει: «Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η αναστάτωση συνταξιούχων και εργαζόμενων ΑμεΑ που παρέλαβαν εχθές μειωμένες τις συντάξεις και τους μισθούς τους. Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η αναστάτωση των συνταξιούχων αναπηρίας των 720€, οι οποίοι για πρώτη φορά το έτος 2012 κατέβαλαν φόρο εισοδήματος. Απόλυτα δικαιολογημένη είναι η αναστάτωση χιλιάδων «φυλακισμένων» στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, των οποίων έχει ανασταλεί η σύνταξη ή το προνοιακό επίδομα. Είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αναστάτωση χιλιάδων μικροσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων της αναπηρικής οικογένειας που καλούνται σε πολλές περιπτώσεις να καταβάλλουν συμμετοχή για τα φάρμακα, ιατρικές διαγνωστικές εξετάσεις κ.λπ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα