Αλλάζουν οι στόχοι για τις αποκρατικοποιήσεις

Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά κύκλοι του Ταμείου, «αυτός ο στόχος δεν βγαίνει» δεδομένων των εξελίξεων με την ΔΕΠΑ, αλλά και των εξελίξεων στον ΟΠΑΠ και όπως όλα δείχνουν εντός των επόμενων ημερών θα επανακαθοριστεί το ποσό που υπολογίζεται να μπει στον κρατικό κορβανά μέσω ιδιωτικοποιήσεων για το 2013. Μάλιστα, στο τραπέζι έπεσε και ένα γενικό «λιφτινγκ» του προγράμματος (ουσιαστικά η ανακατανομή των χρονικών περιόδων που θα επιλεγούν για να βγουν στο σφυρί συγκεκριμένα περιουσιακά

στοιχεία) και είναι χαρακτηριστικό ότι αναμένεται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, αλλά και των σιδηροδρόμων, περιουσιακά στοιχεία για τα οποία ενδιαφέρονται Κινέζοι επενδυτές. Όσον αφορά στην ΔΕΠΑ, θα «τρέξουν» οι διαδικασίες για την πώλησή της με διαφορετικούς όρους και συνθήκες πλέον, μετά βεβαίως και τον διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ.

Πληροφορίες, προερχόμενες από το ΤΑΙΠΕΔ πάντως ανέφεραν ότι το θέμα των ξένων επιτηρητών στο Ταμείο (των manager από το εξωτερικό που σύστηνε να προσληφθούν για να αναλάβουν το τιμόνι του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στην πρόεσφατη έκθεσή του το ΔΝΤ) δεν τέθηκε στην συγκεκριμένη συνάντηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα