Αλλάζουν οι φυλές στις ΗΠΑ - Οι μαύροι γίνονται πιο... λευκοί

Το Νational Geographic βασίστηκε σε μια σειρά φωτογραφιών του Γερμανού φωτογράφου Μάρτιν Σέλλερ με τον τίτλο «Μιγάδες» για να υποστηρίξει ότι οι μαύροι της Αμερικής είναι ολοένα και πιο «λευκοί» ή έχουν ενσωματώσει «ισπανογενή χαρακτηριστικά».

Όπως αναφέρει η αρθρογράφος Lise Funderburg, Αφρικανή με ένα γονέα Γερμανό, ενδεικτικό των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί είναι το γεγονός ότι «από το 2000, το γραφείο γεννήσεων των ΗΠΑ επιτρέπει στους κατοίκους να αναφέρουν πάνω από μια «ράτσα».

Με τον τρόπο αυτό στη γλώσσα και

στην καθημερινότητα των Αμερικανών μπαίνουν πλέον νέοι όροι όπως «Blackanese», «Chicanese», «Korgentinian» ή «Filatino» που αναφέρονται στις φυλετικές προσμίξεις σε ένα άτομο.

Μάλιστα ενδεικτικά αναφέρεται ότι για έναν αφροαμερικανό που έχει και φυλετικά στοιχεία και Μεξικάνου χρησιμοποιείται η λέξη «Μπλάξικαν» δηλαδή μαύρος Μεξικανός. Ένας άνθρωπος που έχει καταγωγή Εσκιμώου και Εβραίου αυτοαποκαλείται «Juskimo».

Και το πολύ ενδιαφέρον άρθρο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ενώ έως το 1960 το 99% των Αμερικανών ήταν λευκοί ή μαύροι σήμερα συντελείται στη χώρα μια ραγδαία αλλαγή φυλών.

Παράδειγμα αλλαγής χρώματος για τους αφρικανικής καταγωγής Αμερικανούς είναι η Ριάνα και η Μπιγιονσέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα