Σκληρή ανταπάντηση Κρεμαστινού σε Θεοδωράκη

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ.Κρεμαστινός αναρωτήθηκε μιλώντας σε ροδιακά μέσα ενημέρωσης πού βρήκε τα λεφτά ο κ.Θεοδωράκης για να δημιουργήσει και να χρηματοδοτεί το Ποτάμι.

«Όλοι το βλέπουν καχύποπτα και, βεβαίως, έχουν δίκιο. Και να σας πω γιατί έχουν δίκιο; Διότι μια κίνηση η οποία γίνεται έτσι ξαφνικά δεν περιμένει κανένας να έχει τόση αποδοχή από τα Μέσα Ενημερώσεως-εδώ υπάρχουν κόμματα τα οποία χρόνια είναι στην επικαιρότητα και αγωνίζονται να πάρουν μερικά λεπτά, κατά κάποιον τρόπο, από τα ΜΜΕ, για να δείξουν την ύπαρξή τους. Και

ξαφνικά ένα κόμμα που δεν έχει αρχίσει, που δεν έχει μέλη, που δεν έχει πρόγραμμα, που δεν έχει τίποτα,τι να σας πω, η αποδοχή από τα Μέσα Ενημερώσεως μοιάζει με μεγάλη διαφήμιση. Και όταν βλέπει κανένας τα μεγάλα Μέσα Ενημερώσεως να διαφημίζουν κάποιο κόμμα, ε είναι καχύποπτος και είναι κουμπωμένος. Αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς υπερβολές», είπε ο κ.Κρεμαστινός, σημειώνοντας για τα 40.000 ευρώ που έχει υποστηρίξει ο ιδρυτής του νέου κόμματος ότι αρκούν για τη δημιουργία του πως «σαράντα χιλιάδες ευρώ θέλει ένας υποψήφιος Δήμαρχος σε μία μικρή πόλη για ν'α αρχίσει την προεκλογική του εκστρατεία»...

« Ποια είναι η πηγή η οικονομική που τον στηρίζει. Τα σαράντα χιλιάδες ευρώ που ο ίδιος είπε χθες που τον άκουγα στην τηλεόραση;», συνέχισε, τονίζοντας ότι αυτά δεν είναι κατανοητά πράγματα και βάζουν ερωτηματικά και αμφιβολίες στον κόσμο.

«Πρέπει να έχει πολύ θράσος», ήταν η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη που εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον «πράσινο» βουλευτή. «Σωστή ερώτηση, σε λάθος άνθρωπο, τη λάθος εποχή. Αν ο κ. Κρεμαστινός και οι σύντροφοί του έκαναν, όταν έπρεπε, παρόμοιες ερωτήσεις σε κάποιους συναδέλφους τους στο υπουργικό συμβούλιο, η χώρα δεν θα είχε φτάσει εδώ. Και πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να θέτεις ερωτήματα για τη χαμηλού κόστους προεκλογική καμπάνια του Ποταμιού, όταν το κόμμα σου έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό με 140 εκατομμύρια - τόσα είναι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ - χρήματα που θα στερηθεί η χώρα για να μπορεί ο κ.Κρεμαστινός και ορισμένοι σύντροφοί του να συνεχίζουν την πολιτική τους καριέρα. 140 εκατομμύρια δάνεια, επιπλέον των πολλών εκατομμυρίων επιχορήγηση που κάθε χρόνο εξακολουθούν να παίρνουν τα πολιτικά κόμματα», είπε, εγείροντας όμως και άλλα θέματα στην περίπτωση Κρεμαστινού.

«Ένας άνθρωπος που ενώ ήταν υπουργός αναβαθμίστηκε από επίκουρος καθηγητής σε αναπληρωτή καθηγητή, ενώ παράλληλα φρόντισε να αποκαταστήσει με ανάλογες αποφάσεις και μέλη της οικογένειας του, δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής. Η κοινωνία θέλει να προχωρήσει μπροστά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάει τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος», πρόσθεσε.

Με σημερινή του απάντηση, ο κ.Κρεμαστινός, ανεβάζει ακόμα πιο πολύ τους τόνους. Αφού κατηγορεί τον κ.Θεοδωράκη ότι αντί των πολιτικών του προτάσεων, το μόνο που ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ήταν μία «αήθης και συκοφαντική» επίθεση στο πρόσωπό του, απάντησε στις κατηγορίες εις βάρος του.

«Αυτό το οποίο σκοπίμως ο κος Θεοδωράκης αποκρύπτει, είναι ότι καθηγητής Α’ βαθμίδος, που αποτελεί την ολοκλήρωση της καριέρας ενός ακαδημαϊκού, εκλέχτηκα όταν δεν ήμουν ούτε υπουργός, ούτε βουλευτής, αλλά απλός πανεπιστημιακός το 1998 και μάλιστα μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου. Όσον αφορά την αναβάθμιση συγγενικών μου προσώπων, δεν αντιλαμβάνομαι τι εννοεί, καλό όμως είναι να γνωρίζει ότι αυτή η μέθοδος της λάσπης ανήκει, όπως ο ίδιος λέει, σε παλιά κόμματα και όχι σε ένα νέο κόμμα που υποτίθεται ευαγγελίζεται νέα ήθη», λέει, προκαλώντας τον να πει τι ακριβώς εννοεί και αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν θα υπάρξουν και από τους θιγόμενους οι ανάλογες νομικές αντιδράσεις.

Όσο για τον ίδιο, υποστηρίζει ότι κρίνεται από τα έργα του σε ακαδημαϊκό και πολιτικό επίπεδο. «Πρέπει να γνωρίζει ότι τότε αρνήθηκα θέση βουλευτή επικρατείας και δέχθηκα την τιμητική για μένα θέση του υπουργού, για την οποία με πρότεινε ο Ανδρέας Παπανδρέου για να πραγματοποιήσω συγκεκριμένο έργο. Επειδή όμως είναι δημοσιογράφος και θα έπρεπε να γνωρίζει την ιστορία του καθενός πριν εκφραστεί για αυτόν, θα πρέπει να μάθει ότι στις διακομματικές κυβερνήσεις που προηγήθηκαν των εκλογών του 1989 με είχε προτείνει επίσης για υπουργό Υγείας ο Χαρίλαος Φλωράκης ως υπερκομματικό, πράγμα που μπορεί να πληροφορηθεί έστω και τώρα. Αυτό το θεώρησα και το θεωρώ ύψιστη τιμή για το πρόσωπό μου», συνεχίζει, τονίζοντας πως αδυνατεί να εξηγήσει γιατί ένας έμπειρος δημοσιογράφος που …φιλοδοξεί να γίνει αρχηγός κόμματος, δεν γνώριζε τις δηλώσεις του επί του θέματος, προτού εκφραστεί.

«Έχω επανειλημμένα λοιπόν δηλώσει τα οικονομικά των κομμάτων πρέπει να είναι διαυγή. Αδυνατώ λοιπόν να αντιληφθώ γιατί τα νέα κόμματα, υπό τις σημερινές μάλιστα συνθήκες, να μη δηλώνουν πειστικά ποια είναι η πηγή της οικονομικής τους στήριξης», συνεχίζει, τονίζοντας ότι ο κ.Θεοδωράκης θα έπρεπε να είχε καταλάβει πως δεν πρέπει να ενοχλείται όταν του ζητούν να αποκαλύπτει τη χρηματοδότησή του. «Γιατί άραγε ενοχλείται και απαντά με παλαιοκομματικές μεθόδους;», αναρωτιέται με νόημα, αποκρούοντας και τον χαρακτηρισμό εις βάρος του ως «παλαιοκομματικού»…

Keywords
Τυχαία Θέματα