Αλέξης μελετά Φώτη

Ένα από βασικά επιχειρήματα στα οποία η ΔΗΜΑΡ στήριξε την άρνηση της να ψηφίσει υπέρ της συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο, εξέθεσε χθες στη Βουλή ο Νίκος Τσούκαλης. Το σχόλιο στο επιχείρημα αυτό ήρθε όμως λίγη ώρα αργότερα από τον ίδιο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Νίκος

Τσούκαλης: …η Βουλή είναι υποχρεωμένη, αφού υπάρχει παράλληλη διαδικασία από τη δικαιοσύνη για το ίδιο θέμα, απλώς να παρακολουθεί, και να ζητήσει την επίσπευση της ολοκλήρωσης της ώστε να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.

Λίγη ώρα αργότερα στο βήμα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για να θυμίσει στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ τη θέση που είχε διατυπώσει δύο χρόνια έγκριτος πολιτικός άνδρας όταν η Βουλή συζητούσε πρόταση εξεταστικής για τα δομημένα ομόλογα.

Αλέξης Τσίπρας: πριν από δύο χρόνια, ένας έγκριτος κοινοβουλευτικός άνδρας-ακόμη και σήμερα-έλεγε από αυτό εδώ το βήμα, όταν η ΝΔ τότε στα δομημένα ομόλογα ζητούσε να μην γίνει εξεταστική διότι διεξάγεται έρευνα από τη δικαιοσύνη: «Μας λέτε, την ίδια ώρα που διερευνά η δικαιοσύνη θα υπάρξει εξεταστική; Πως γίνεται αυτό; Δεν αποτελεί παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης; Πρόκειται για αβάσιμο και επικίνδυνο πολιτικό λόγο. Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η εξεταστική επιτροπή από την ώρα που θα συσταθεί θα δυσχεράνει το έργο της δικαιοσύνης; Είναι διαδικασίες που μπορούν να βαίνουν παράλληλα χωρίς η μία να εμποδίζει το έργο της άλλης». Ποιος τα έλεγε αυτά; Ο Φώτης Κουβέλης. Ακούστε κύριοι με φθηνά επιχειρήματα δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τον ελληνικό λα για τις επιλογές σας. Δεν είναι μόνο οι λέξεις που εκδικούνται. Σύντομα θα σας εκδικηθεί και η ιστορία. Και αν καταφέρετε να ακυρώσετε σήμερα την προσπάθεια αναζήτησης της αλήθειας, δεν θα καταφέρετε για πολύ καιρό να διατηρήσετε τη θέση σας στην ιστορία και στην υπόληψη του ελληνικού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα