Αλαφούζος: Αν δεν πετύχουμε θα επικρατήσει η μαφία…

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ αναφέρθηκε επίσης στην αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο αλλά και στο κατεστημένο που όπως τόνισε θα πολεμήσει μέχρι τέλους.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης:

«Μαζέψαμε κάποια χρήματα και μετά απευθυνθήκαμε προς τον κόσμο. Οι ζημιές από τον Ιούνιο 2010-11 ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ. Την επόμενη χρονιά ήταν 27 εκατομμύρια ευρώ και αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα άνοιγμα 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η φετινή χρονιά αν δεν είχαμε τα περσινά τα χρέη θα ήταν περίπου ισοσκελισμένη. Αν δεν είχαμε το πρόβλημα του παρελθόντος φέτος θα ήμασταν μια φυσιολογική ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός

δεν θέλει να φτιάξει μια δική του παράγκα. Ακόμα και στα χρόνια της παντοκρατορίας του επί “Καπετάνιου” και άλλες ομάδες πήραν πρωταθλήματα.

Οι οπαδοί μας της Θύρας 13, της ΠΑΛΕΦΙΠ, είναι ένα ζωντανό κομμάτι του Παναθηναϊκού. Θεωρούμε υποχρέωση μας να μιλάμε μαζί τους και να ακούμε την άποψη τους. Η βία όμως πρέπει να παταχθεί σε συνεργασία μαζί τους.

Ένα από τα πιο λυπηρά στοιχεία είναι πως ο Παναθηναϊκός με ιστορία 100 και πλέον ετών δεν έχει ούτε ένα δικό του περιουσιακό στοιχείο. Εμείς θα επιστρέψουμε τώρα στην Λεωφόρο και για αυτό έχουμε ξεκινήσει κάποιες εργασίες.

Για άλλα παραδείγματα της πολυμετοχικότητας: «Στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική η πολυμετοχικότητα. Τα μέλη δεν κατέχουν μετοχές και οι αποφάσεις παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις. Μπορεί ένας επιχειρηματίας να επενδύσει αλλά όχι να ελέγξει το σωματείο. Και άλλες ομάδες όπως η Σάλκε, η Μπάγερν, η Μπενφίκα λειτουργούν κατά αυτό τον τρόπο. Είναι ένα μοντέλο στο οποίο θα στηριχθούμε και θα προσπαθήσουμε να πετύχει. Αν βρεθεί βέβαια ένας επενδυτής θα τον καλοδεχτούμε».

Για την απομάκρυνση του Φερέιρα: «Από την πρώτη στιγμή που είχα μιλήσει με τον κ. Φερέιρα μου είχε πει ότι το ιδανικό θα ήταν να χτιστεί μια νέα ομάδα και για αυτό θα χρειαζόμασταν δυο με τρία χρόνια. Εγώ σε κάθε συνέλευση έχω πει ότι θέλουμε δυο με τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός για να είναι πιο ώριμος. Δεν γίνονται θαύματα».

«Ο Παναθηναϊκός είναι τραυματισμένος φέτος. Του λείπουν παίκτες, του λείπει σχέδιο και για να τα φτιάξει αυτά θέλει χρόνο. Επίσης ο Παναθηναϊκός θέλει να πολεμήσει και το κατεστημένο στην Ελλάδα.

Δεν θα πω περισσότερα για να μην με καλέσει και ο εισαγγελέας που δείχνει μια ευαισθησία σε εμάς και στην ΑΕΚ αλλά εν γένει θεωρώ ότι η βαθμολογία μας αδικεί κάπου με βάση με την εικόνα μας σε κάποια παιχνίδια. Ο κ. Φερέιρα είχε αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Και εγώ από την πλευρά μου έκανα ότι μπορούσα μέχρι τέλους για να τον στηρίξω.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε λίγο καλύτερη κατάσταση που είναι και η Ελλάδα σήμερα. Οι λύσεις είναι είτε να γίνει αύξηση, που θα γίνει άμεσα. Είτε να βρεθεί ένας επενδυτής που είναι καλοδεχούμενος, είτε μέσω δανείων. Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο που έφτασε γιατί δεν τήρησε τις αρχές του. Κάποια στιγμή και σωστά όταν λεφτά υπήρχαν επενδύθηκαν αρκετά χρήματα τα οποία κάποια στιγμή σταμάτησαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα