«Βαδίζουν χέρι-χέρι ακροδεξιά και νεοφιλελευθερισμός»

Στην ίδια εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο καθηγητής Νομικής του ΑΠΘ, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο ηθοποιός, Γιώργος Κιμούλης και ο δημοσιογράφος Αριστείδης Μανωλάκος και το θέμα ήταν η απάντηση της Αριστεράς στην στρατηγική έντασης της κυβέρνησης.

«Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μιντιακό φάσμα. Είναι οι δύο όψεις του μνημονιακού νομίσματος», επισήμανε στην τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας,

για να προσθέσει: «Υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία, την κοινωνική αλληλεγγύη, τα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής πολιτική δύναμη που εγγυάται ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν θα ακρωτηριαστεί από τον νεοφιλελεύθερο ακροδεξιό φονταμενταλισμό της συγκυβέρνησης του Μνημονίου».

Μιλώντας για το λάθος του ΔΝΤ στους πολλαπλασιαστές της ύφεσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως «αυτό το λάθος υπήρξε ο οδικός χάρτης της μεγαλύτερης και βιαιότερης νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που έγινε ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο», ενώ παρατήρησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση αντίστοιχη, «σαν να βγαίνει από πόλεμο». «Καμία πολιτική ακραίας αναδιάρθρωσης υπέρ των πλουσίων, καμία επίθεση σε οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν ταυτόχρονα δεν αμφισβητηθεί η ίδια η Δημοκρατία και οι ίδιοι οι θεσμοί της επίσημης νομιμότητας. Είναι αδύνατον μια τόσο ωμή ταξική επίθεση να μην δημιουργήσει οξύτατο πρόβλημα πολιτικής νομιμοποίησης της εξουσίας», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας: «Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα. Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μηντιακό φάσμα. Είναι οι δύο όψεις του μνημονιακού νομίσματος». «Οι καθεστωτικές δυνάμεις ένα δρόμο είχαν και έχουν: την καταπάτηση της δημοκρατικής νομιμότητας και των συνταγματικών εγγυήσεων του κράτους δικαίου, τη δημιουργία ενός οιονεί καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης». Ο κυνισμός του κράτους και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος δεν οριοθετείται από ιδεοληψίες περί νομιμότητας. Γι’ αυτούς η Δημοκρατία είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Πολιτικό-στρατιωτικός πυλώνας του συστήματος»

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και στη Χρυσή Αυγή, χαρακτηρίζοντάς την ως «πολιτικο-στρατιωτικό πυλώνα του συστήματος διαπλοκής». «Οι ακροδεξιοί θύλακες μέσα στην Αστυνομία είναι ένας δεύτερος πρωταγωνιστής. Με την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας, συμμετέχει ενεργά στον πολιτικό σχεδιασμό της σημερινής τρικομματικής κυβέρνησης, επιχειρώντας άμεσες παρεμβάσεις στην καθημερινή ατζέντα», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελειώνοντας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ και οι επικοινωνιακοί της σύμβουλοι, επιφανείς ακροδεξιοί αναλφάβητοι είναι ένας τρίτος πρωταγωνιστής. Οι μικροί Γκέμπελς του συστήματος, που έχουν άμεσα στοχοποιήσει όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε ανεξάρτητο πολίτη, έντυπο, βιβλίο, διανοούμενο». Έκανε, ακόμη λόγο για «επίσημα καθεστωτικά μίντια της χώρας», χαρακτηρίζοντάς τα ως «το μακρύ χέρι της οικονομικο-πολιτικής διαπλοκής στην Ελλάδα, το αβγό του φιδιού. Το μηχανισμό εκείνο που γράφει στα παλιά του τα παπούτσια δεοντολογίες και δημοσιογραφική ανεξαρτησία και μεταβάλλεται σε ένα ωμό μηχανισμό διαστρέβλωσης της πραγματικότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα