Ακόμη ένα έτος για τα προγράμματα φροντίδας ηλικιωμένων

Την παράταση των Προγραμμάτων, ανακοίνωσαν μετά τη σημερινή τους συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Στην καρδιά της σφοδρότερης οικονομικής κρίσης, που βιώνει η χώρα μας, η κυβέρνηση πρωτοστατεί στον πόλεμο κατά της φτώχειας στηρίζοντας με ό,τι δυνάμεις διαθέτει τις κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται σκληρά» δήλωσε μετά τη συνάντηση

ο υπουργός Εσωτερικών και συνέχισε: «Το υπουργείο Εσωτερικών μαζί με το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας βγαίνουν μπροστά σε κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Σήμερα αποφασίσαμε την περαιτέρω χρηματοδότηση για το 2013 των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και των Κέντρων Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας έως το τέλος του επόμενου έτους που θα είναι και έτος αξιολόγησής τους. Μέσα από αυτές τις δομές στηρίζουμε ηλικιωμένους ανθρώπους και άτομα με αναπηρία που έχουν πραγματικά ανάγκη το κοινωνικό κράτος».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Νίκος Παναγιωτόπουλος επισήμανε τη σημασία που έχει η συνέχιση των προγραμμάτων «στους καιρούς που ζούμε», όπως χαρακτηριστικά είπε, και τόνισε «ότι η χρηματοδότηση των δυο αυτών προγραμμάτων εξασφαλίστηκε μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), ενώ το 2013 θα είναι έτος αξιολόγησης αυτών των δομών από φορείς του υπουργείου Εργασίας».

Οι 68 δομές ΚΗΦΗ εξυπηρετούν σήμερα 1.521 ηλικιωμένους, ενώ οι εργαζόμενοι ανέρχονται σε 276. Tα 43 Κέντρα Διημέρευσης εξυπηρετούν 1176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούν 460 εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα