Εκταμιεύεται η δόση των 34 δισ. ευρώ

Λίγο νωρίτερα, υπουργοί Οικονομικών και αξιωματούχοι είχαν προαναγγείλει τη θετική εξέλιξη.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να φθάσουμε στη σωστή απόφαση για την εκταμίευση της βοήθειας προς την Ελλάδα», είχε δηλώσει ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί από τις Βρυξέλλες.

«Είμαι βέβαιος ότι θα βρούμε έναν τρόπο. Η σημερινή απόφαση θα διώξει τα σύννεφα

επάνω από την Ελλάδα», είπε πει και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι το αποτέλεσμα της διαδικασίας επαναγοράς του ελληνικού χρέους υπολείπεται σχετικώς του στόχου.

«Διανύσαμε μεγάλη απόσταση από την προηγούμενη Ανοιξη όταν είχαμε αναταραχές σε πολιτικό επίπεδο αλλά και στις αγορές», τόνισε ο Όλι Ρεν, μπαίνοντας στη συενδρίαση του Eurogroup. Υπογράμμισε ότι «σήμερα καλούμαστε να λάβουμε μια πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα».

«Οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας αξίζουν την υποστήριξή μας», δήλωσε σήμερα ενώπιον των βουλευτών της Μπούντεσταγκ η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. «Ελπίζω ότι το Eurogroup θα μπορέσει να συμφωνήσει στην εκταμίευση. Όσοι γνωρίζουν την κατάσταση στην Ελλάδα ξέρουν ότι πρόκειται για επείγουσα ανάγκη», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα