Αιχμές Τσίπρα για τα ΜΜΕ

22:37 8/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο λόγος για το βιβλίο του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Τριγάζη, με τίτλο «Ο Γρηγόρης Λαμπράκης και το κίνημα ειρήνης», η παρουσίαση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν λίγο.

Κατά την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να μην αναφερθεί στην «καυτή» ειδησεογραφία της ημέρας, αλλά να μιλήσει

αποκλειστικά για τον αδικοχαμένο βουλευτή της Αριστεράς και το κίνημα ειρήνης.

Αιχμές κατά ΜΜΕ

Βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε ό,τι αφορά το πώς αντιμετωπίζουν τις σημερινές κινητοποιήσεις και απεργίες. «Διάβασα για τον ιδεολογικό πόλεμο που εξαπολύθηκε ενάντια στον Λαμπράκη και την Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη, με αφορμή την συμβολική αναφορά του κινήματος στον Μαραθώνα, και την διοργάνωση της πασίγνωστης ιστορικής πορείας. Κατηγορήθηκε το φιλειρηνικό κίνημα από τις εφημερίδες του πολιτικού κατεστημένου για καπηλεία και εθνική προδοσία», είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζοντας: «Επίσης, διάβασα για τα κακόβουλα ειρωνικά δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι ο Λαμπράκης έκανε την πρώτη Μαραθώνια πορεία εντελώς μόνος του, χωρίς άλλους συνοδοιπόρους. Μια χυδαία ειρωνική επίθεση, που απέκρυπτε το γεγονός ότι κινητοποιήθηκε το σύνολο της αστυνομίας, της χωροφυλακής και των παρακρατικών, για να κρατηθούν οι μάζες μακριά από την εκδήλωση. Και όλα αυτά μου θύμισαν κάτι από το σήμερα – υποθέτω και στους υπόλοιπους αναγνώστες του βιβλίου».

«Διαβαλκανική συνεργασία»

Αναφερόμενος στο κίνημα ειρήνης, αλλά και στην ανάγκη ειρήνης στα Βαλκάνια, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε «μια παλιά ιδέα της Αριστεράς», όπως είπε, την Διαβαλκανική Συνεργασία. Μάλιστα, κάλεσε την κυβέρνηση «να υποστηρίξει την αναβάθμιση» της ιδέας αυτής, αλλά και «να πει κατηγορηματικά όχι και με κάθε δυνατό τρόπο, σ’ ένα νέο πόλεμο στην πολύπαθη Μέση Ανατολή, που φαίνεται ότι ήδη σχεδιάζεται, εναντίον του Ιράν αυτή τη φορά». «Και να πάψει η ελληνική κυβέρνηση να απουσιάζει από τις διεθνείς πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται για την ανακήρυξη της Μέσης Ανατολής σε ζώνη ελεύθερη από πυρηνικά και άλλα όπλα μαζικής καταστροφής», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας, που αποκάλυψε μία πρόταση την οποία επεξεργάζεται το κόμμα του σχετικά με τα πυρηνικά: «Εμείς, στο πλαίσιο και της συνταγματικής αναθεώρησης, σκεπτόμαστε να προτείνουμε ένα νέο άρθρο στο Ελληνικό Σύνταγμα που θα απαγορεύει οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια την εγκατάσταση πυρηνικών όπλων, ή τον ελλιμενισμό πυρηνοκίνητων πολεμικών πλοίων», είπε.

Λαμπράκη εγκώμιο

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον αδικοχαμένο βουλευτή της Αριστεράς, τον Γρηγόρη Λαμπράκη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι ο Λαμπράκης «είναι ένας μάρτυρας για την αριστερά, για το λαϊκό κίνημα». «Δολοφονήθηκε και με τον θάνατό του νίκησε ηθικά. Συνέβαλε στην νίκη της δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο, ακόμα και αν αυτή ήρθε μετά από αρκετά χρόνια. Ο Λαμπράκης ήταν ένα υπόδειγμα ανθρώπου», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα