«ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ» Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΡΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Αιχμάλωτο δηλώνουν ότι κρατούν οι Σύροι αντάρτες τον πιλότου μαχητικού που κατέρριψαν στα ανατολικά της χώρας. Βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν το αεροσκάφος να τυλίγεται στις φλόγες. Είχαν προηγηθεί πυροβολισμοί. 

Οι αντάρτες δημοσίευσαν ένα βίντεο που δείχνει έναν άντρα, ο οποίος όπως υποστηρίζουν οι αντάρτες είναι ο πιλότος του μαχητικού.

«Θα συμπεριφερθούμε στον πιλότο σύμφωνα με τη σύμβαση της Γενεύης που αναφέρεται σε αιχμαλώτους πολέμου», δηλώνουν οι αντάρτες.

Τρία ακόμα βίντεο που αναρτήθηκαν στο YouTube

παρουσιάζουν αντάρτες να ρίχνουν πτώματα από στέγες σπιτιών, να στραγγαλίζουν έναν άνδρα και να δολοφονούν εν ψυχρώ έναν τρίτο. Τα βίντεο, που πιθανότατα έχουν γυριστεί στο Χαλέπι, δεν φέρουν ημερομηνία και η αυθεντικότητά τους δεν μπορεί να εξακριβωθεί.

Πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει τόσο την κυβέρνηση όσο και τους αντάρτες για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Χθες, οι αντάρτες δήλωσαν ότι κατέρριψαν το μαχητικό με όπλα μεγάλου βεληνεκούς, τα οποία απέκτησαν πρόσφατα και είναι ικανά να χτυπήσουν αεροσκάφη εν ώρα πτήσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα