Αγωγή καναλαρχών κατά απεργών στο… Δημόσιο!

Σύμφωνα με δηλώσεις του εργατολόγου, Δημ. Περπατάρη, στην ΕΡΤ. η ΕΙΤΗΣΕΕ κατέθεσε αγωγή κατά κατά της ΠΟΕΣΥ, της ΕΤΕΡ, αλλά και της ΠΟΣΠΕΡΤ -δηλαδή της ομοσπονδίας υπαλλήλων της ΕΡΤ, των οποίων

εργοδότης είναι το ελληνικό δημόσιο- ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες στα ΜΜΕ.

Σχολιάζοντας την ενέργεια των καναλαρχών, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, δήλωσε τα παρακάτω:

«Ο “ΑΝΤΕΝΝΑ” και ο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV” (του Κυριακού), το “STAR CHANNEL” (του Βαρδινογιάννη), το “MEGA” (του Μπόμπολα, του Ψυχάρη κ.λπ.), ο “ΣΚΑΙ” (του Αλαφούζου) και ο “ALPHA” (του Κοντομηνά), όχι μόνο τρομοκρατούν τους εργαζόμενούς τους, συγκροτώντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς με απειλές απόλυσης και άλλους εκβιασμούς, αλλά, στηρίζοντας τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, στέλνουν όλες τις Ομοσπονδίες και τις Ενώσεις των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών, που εργάζονται στα κανάλια τους, στα δικαστήρια κατά του δικαιώματός τους να απεργούν.

Όλο το εκδοτικό κατεστημένο (που κατέχει παράνομα και …δωρεάν τις δημόσιες συχνότητες) αγκαλιά με την τροϊκανή κυβέρνηση για να ξεπουλήσουν την ΕΡΤ. Όλοι τους με την κοινή επιδίωξη να διαλύσουν τα σωματεία του Τύπου, ώστε, το αμέσως επόμενο διάστημα να συνεχίσουν ανενόχλητοι το μακελειό και στις δικές τους επιχειρήσεις.

Η Αλληλεγγύη είναι το μόνο όπλο μας. Ο απεργιακός αγώνας πρέπει να αγκαλιάσει όλη τη χώρα, να γίνει υπόθεση όλων των σωματείων και κυρίως των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ζωντανή και τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Ολες και όλοι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στις 13.30 σήμερα Δεύτερα, 17/6/2013».

Keywords
Τυχαία Θέματα