ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΙΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Σε διανομή τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας προχώρησε και σήμερα η Τουρκία για 70.000 Σύριους πρόσφυγες, που μένουν σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα των δυο χωρών.

«Έχει ξεκινήσει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη χώρα μας στα σύνορα με τη Συρία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών (AFAD).

Η Τουρκία έχει ενημερώσει τον ΟΗΕ για τη νέα πρακτική και για το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ένα

κέντρο στο νοτιοανατολική πόλη Γκαζιαντέπ για να δέχεται διεθνή βοήθεια, επεσήμανε η AFAD, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη για ξηρά τροφή, κονσέρβες, παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα και αντικείμενα προσωπικής υγιεινής.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει δημιουργήσει τέσσερις σταθμούς παροχής βοήθειας στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Στο άμεσο μέλλον, η η Τουρκία θα κατασκευάσει τέσσερις νέους καταυλισμούς για να αντιμετωπίσει την αυξημένη εισροή Σύριων προσφύγων: δύο στην Γκαζιαντέπ, έναν στην Καχραμανμαράς και έναν στην Οσμανίγε.

Ήδη οι αρχές έχουν δημιουργήσει οκτώ πόλεις από σκηνές: πέντε στην επαρχία Χατάι, δύο στη Σανλιούρφα και μία στην Γκαζιαντέπ, όπως και έναν καταυλισμό με προκατασκευασμένα σπίτια για 12.000 ανθρώπους στην επαρχία Κιλίς.

Keywords
Τυχαία Θέματα