ΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΝΤΕΝ

Έκρηξη με δεκατέσσερις νεκρούς σημειώθηκε σήμερα στο Άντεν στο κτήριο των μυστικών υπηρεσιών και οι αξιωματούχοι φωτογραφίζουν την Αλ Κάιντα πίσω από την επίθεση.

«Ο απολογισμός ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε δεκατέσσερις νεκρούς», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Έντεκα στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των ενόπλων και τρεις ακόμη από την έκρηξη «παγιδευμένου αυτοκινήτου το οποίο ένας καμικάζι οδήγησε μέσα στην αυλή» του κτιρίου των υπηρεσιών πληροφοριών.

Από

την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης τέσσερις στρατιώτες καθώς και τρεις εργαζόμενοι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, δύο εκ των οποίων ήταν γυναίκες, σημείωσε ο αξιωματούχος. Νωρίτερα, αυτόπτες μάρτυρες κατέθεσαν ότι δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν στην είσοδο του κτιρίου της τηλεόρασης.

Σημειωτέον ότι οι επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας είναι συχνές στη Νότια Υεμένη, όπου δρουν αντάρτες της Αλ Κάιντα αλλά και ένοπλες ομάδες, που ζητούν περισσότερη αυτονομία για την περιοχή, η οποία ήταν ανεξάρτητη μέχρι το 1990.

Keywords
Τυχαία Θέματα