«Αυτόνομα θα συνεχίσει το ΤΤ»

Σύμφωνα με στελέχη του ομίλου το σχέδιο ενοποίησης του Τ.Τ. που έχει καταρτιστεί προβλέπει την αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων του ΤΤ, με απόλυτο σεβασμό στη μακρά και ισχυρή του παράδοση.

«Στο πλαίσιο αυτό, το δίκτυο καταστημάτων του Τ.Τ. θα αποτελέσει αυτόνομο δίκτυο που θα λειτουργεί υπό την επωνυμία «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», μια επωνυμία συνυφασμένη με την έννοια της αποταμίευσης, όπως αυτή έχει εδραιωθεί στη συνείδηση του αποταμιευτικού κοινού, εξυπηρετώντας την πελατεία του, η οποία είναι συμπληρωματική με την πελατεία της Eurobank» υπογραμμίζει η Eurobank.

Σύμφωνα

με στελέχη της Eurobank συνδυαστικά, οι συνέργειες από τις δύο εξαγορές υπολογίζονται σε περίπου 200 εκατ. ευρώ ετησίως, από το 2015 και μετά, ενώ η παρούσα αξία των συνολικών συνεργειών ανέρχεται σε περίπου 800 εκατ. ευρώ.

Με αφορμή την εξαγορά του ΤΤ και της Proton, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου δήλωσε: «Η απόκτηση του Τ.Τ. και της Proton από τον Όμιλό μας αποτελεί ορόσημο για την πορεία της Eurobank και την αναδιάταξη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.Έχοντας ενισχύσει σημαντικά τα κεφάλαια και τη ρευστότητά της, και αθροίζοντας τις δημιουργικές δυνάμεις του προσωπικού των τριών οργανισμών, η Eurobank είναι σε θέση να στηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, καθώς και να συμβάλει στην προσπάθεια επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αποτελεί θεσμό του ελληνικού τραπεζικού συστήματος τον οποίο σεβόμαστε και ο οποίος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο διευρυμένο Όμιλο αλλά και στην τραπεζική αγορά ευρύτερα. Το Τ.Τ. είναι ένας οργανισμός ιστορικά ταυτισμένος με την έννοια της αποταμίευσης στη χώρα μας και γι’ αυτό θα συνεχίσει την αυτόνομη λειτουργία του δικτύου του. Στο νέο Όμιλο δημιουργούνται σημαντικές συνέργειες προς όφελος των μετόχων μας και επομένως του ελληνικού Δημοσίου και του Έλληνα φορολογουμένου. Στόχος μας παραμένει η επιτυχής επιστροφή της Eurobank στον ιδιωτικό τομέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα