Αδυσώπητος ανταρτοπόλεμος στην Ουκρανία

Ένας εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι οι συγκρούσεις χθες τη νύχτα σε αυτό το χωριό κοντά στο Σλαβιάνσκ είχαν ως αποτέλεσμα 11 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.

Στο δρόμο που οδηγεί στο Σλαβιάνσκ, περίπου 20 χιλιόμετρα από εκεί, ο ουκρανικός στρατός έχει στήσει σημεία ελέγχου με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και με άρματα μάχης, τρία ελικόπτερα και αντιαεροπορικά πυροβόλα. Πλέον οι φιλορώσοι αντάρτες διεξάγουν επιθετικές επιχειρήσεις πλήττοντας σημεία ελέγχου και φυλάκια του στρατού.

Κάποια στρατιωτικά

φορτηγά και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς το Σλαβιάνσκ, με την υποστήριξη ενός μεταγωγικού ελικοπτέρου MI-8 και ενός επιθετικού ελικοπτέρου MI-24.

Σε ένα από τα φυλάκια ελέγχου, ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς (των ειδικών δυνάμεων του υπουργείου Εσωτερικών) είπε λακωνικά ότι η επιχείρηση εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών έχει αυτή τη στιγμή χαρακτήρα κυρίως αμυντικό.

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή. Στο μεταξύ η κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έκλεισε το υποκατάστημά της στην περιοχή του Ντονέτσκ και απομάκρυνε το προσωπικό μετά τις απειλές των αυτονομιστών που ζήτησαν να τους δοθούν χρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα