ZHTOYMENO Η ΣΥΝΟΧΗ, ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ένα πρώτο στίγμα του για τη στάση του ΠΑΣΟΚ ενόψει των νέων σκληρών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ, αναμένεται να δώσει σήμερα στη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τα …σπουδαία πάντως, αναμένονται αύριο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στρέφονται τώρα τα βλέμματα, μετά την Οργανωτική Γραμματεία του κόμματος χθες, οπότε και αποφασίστηκε

το κόμμα να συνεχίσει να επεξεργάζεται και να αξιολογεί τα νέα μέτρα, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πάντως να αναμένει τη συνάντηση των τριών αρχηγών αύριο προτού τοποθετηθεί συγκεκριμένα για τα αποτελέσματα των συναντήσεων Σαμαρά στην Ευρώπη. Σήμερα πάντως, αναμένεται να δώσει ένα πρώτο στίγμα, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη συνοχής κόμματος και κυβέρνησης.

Μιλώντας χθες στα μέλη της Οργανωτικής Γραμματείας, πάντως ο πρόεδρος του κόμματος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ στήριξε την προσπάθεια του πρωθυπουργού χωρίς μεμψιμοιρία και κομματική διάθεση, σημειώνοντας πάντως με νόημα ότι «αν η επικοινωνιακή στήριξη που δόθηκε τώρα στον κ.Σαμαρά, είχε δοθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου και οι εκλογές είχαν γίνει τον Οκτώβριο, δεν θα εκλιπαρούσαμε τώρα για τη δόση»…

Στο υπόλοιπο μέρος της συνεδρίασης, προεδρεύοντος του συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας Πάρι Κουκουλόπουλου, συζητήθηκε η ανάγκη να ξεκαθαρίσει το στίγμα και η φυσιογνωμία του κόμματος, με συγκεκριμένα ζητήματα να τίθενται επί τάπητος, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό, το οποίο κατά πληροφορίες θα θέσει και στη συνάντηση των αρχηγών αύριο ο κ.Βενιζέλος.

Στα οργανωτικά, με τον πρόεδρο του κόμματος να έχει από πριν αναρωτηθεί αν το κίνημα στην παρούσα φάση του έχει την πολυτέλεια να παρουσιάζει τέτοια πολυφωνία όπως αυτή που παρατηρείται στο εσωτερικό του και να έχει ζητήσει την ενεργοποίηση όλων των στελεχών και νομαρχιακών επιτροπών ανασύστασης, επί τάπητος τέθηκαν οι εκδηλώσεις που ετοιμάζονται, για το επόμενο διάστημα, με αφορμή την επέτειο από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, αλλά και την ΔΕΘ.

Το ενδιαφέρον στην πρώτη, εκτός από την αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ιδρυτική διακήρυξη του 1974, το νέο πολιτικό-ιδεολογικό κείμενο που θα παρουσιάσει και το …ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ (ήλιος με επτά ακτίνες), στρέφεται στο ποιοι θα βρεθούν στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Θα έχουν κληθεί πάντως …όλοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα