Hμιφορτηγό από παγοκολόνες

Μέχρι σήμερα είχαμε δει καταπληκτικές κατασκευές από πάγο με υπέροχες λεπτομέρειες, όλες όμως περιορίζονταν στον ρόλο ενός γλυπτού. Οι Καναδοί της Iceculture είχαν δημιουργήσει στο παρελθόν ένα Mini Cooper, μία Chevrolet Camaro και μία Toyota Corolla από το ψυχρό υλικό, μάλιστα και τα τρία διέθεταν και ένα πλήρως διαμορφωμένο εσωτερικό.

Τώρα προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω και παρουσίασαν

για πρώτη φορά ένα πικ απ από πάγο, που μπορεί να κινηθεί στον δρόμο. Την ιδέα την είχε μία καναδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών, η οποία θέλησε να αποδείξει με αυτόν τον τρόπο την αντοχή των μπαταριών της σε πολικές θερμοκρασίες της τάξης των 40 βαθμών Κελσίου υπό το μηδέν. Βάση του «κατεψυγμένου» ημιφορτηγού απετέλεσε μία Chevrolete Silverado του 2005, όμως η μετατροπή της μόνον εύκολη δεν αποδείχθηκε.

Οι Καναδοί απογύμνωσαν ουσιαστικά το αυτοκίνητο, κράτησαν το σασσί του και συμπλήρωσαν όλα τα υπόλοιπα μέρη από κολόνες πάγου, τις οποίες επεξεργάστηκαν ώστε να αντιγράψουν τον σχεδιασμό της Silverado. Το πρόβλημα ήταν, ότι όλος αυτός ο όγκος πάγου ζύγιζε γύρω στους 6,3 τόνους, οπότε χρειάστηκαν ειδικές ενισχύσεις για το σασσί του οχήματος. Να σημειώσουμε, ότι τα κομμάτια πάγου είχαν καθαριστεί με επιμέλεια, ώστε να μπορείς να βλέπεις μέσα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Χάρη σε αυτές τις παρεμβάσεις μπορεί να αναπτύξει το πικ απ από παγοκολόνες έως 20 χλμ./ώρα, ενώ η ακαμψία του σασσί εγγυάται ότι δεν θα σπάσει ο πάγος περνώντας από λακούβες και ανωμαλίες του οδοστρώματος.

Φοβερή δουλειά έχει γίνει εξάλλου και στο εσωτερικό. Εδώ προβλέπονται μεταξύ άλλων αρωματικό δεντράκι, καθρέπτες, λαβές, διακόπτες, καθίσματα, κλπ. από πάγο. Το μόνον που δεν κατάφεραν οι Καναδοί, ήταν να φτιάξουν…θερμαινόμενα καθίσματα!

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα