H Cobra ξαναχτυπά

Η νέα Shelby Cobra 289 FIA είναι –σχεδόν- φτυστή η παλιά. Το ανοιχτό διθέσιο μοντέλο έχει βαφτεί στο κλασικό μπλε Viking Blue, μία κίτρινη λωρίδα διατρέχει κατά πλάτος το μπροστινό καπό, ενώ το ρόλμπαρ πίσω από το κάθισμα του οδηγού προβλεπόταν και στην αγωνιστική

Cobra πριν 50 χρόνια. Τη ρετρό εμφάνιση συμπληρώνουν ζάντες με κλειδαριές, όπως συνηθίζονταν τη δεκαετία του 60.

Όμως και το εσωτερικό της επετειακής Shelby Cobra του 2014 συνιστά ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο. Το ξύλινο τιμόνι, το απλό κόκπιτ με τα κλασικά στρογγυλά όργανα και τα δερμάτινα καθίσματα μπάκετ θυμίζουν ένδοξες στιγμές από αγώνες αυτοκινήτων προηγούμενων δεκαετιών.

Το αμάξωμα είναι λίγο πλατύτερο από εκείνο του μοντέλου πρώτης γενιάς, ιδίως τα φτερά προεξέχουν πολύ για να υπογραμμίζουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα της νέας Shelby Cobra. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός αμαξώματος από συνθετικά υλικά ενισχυμένα με υαλοβάμβακα ή ενός από αλουμίνιο.

Η επετειακή Cobra θα παραχθεί σε συλλεκτικό αριθμό μόλις 50 κομματιών, τα οποία θα παραδίδονται χωρίς κινητήρα και σαζμάν. Ωστόσο η εξάτμιση έχει λάβει στις ΗΠΑ έγκριση τύπου για κινητήρες μεταξύ 200 και 350 ίππων, οπότε οι αγοραστές θα πρέπει να επιλέξουν ανάλογα μηχανικά σύνολα. Πάντως, το αυτοκίνητο θα παραδίδεται με σύγχρονα δισκόφρενα.

Το αγωνιστικό μοντέλο με τον ρετρό σχεδιασμό θα κοστίζει περίπου 70.000 ευρώ με το συνθετικό αμάξωμα και γύρω στις 118.000 με το αμάξωμα από αλουμίνιο. Πρόκειται για τιμές….ευκαιρίας σε σύγκριση με την αξία των ορίτζιναλ Shelby Cobra της πρώτης γενιάς. Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι πριν ένα χρόνο πωλήθηκε μία Shelby 289 Cobra Competition Roadster του 1964 στην τιμή του 1,1 εκατομμυρίου ευρώ!

Από το autoreport.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα