Facebook, όπως λέμε εφημερίδα

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το Facebook δείχνει πλέον μονότονο και «κουρασμένο». Η επικείμενη αναμόρφωσή του στοχεύει σε νέα στοιχεία ελέγχου που επιτρέπουν στους ανθρώπους να δημιουργήσουν ροές φωτογραφιών και άλλων υλικών σε οργανωμένα τμήματα. Από την πλευρά τους, οι επενδυτές φαίνεται να καλωσορίζουν τη νέα εμφάνιση.

Οι μετοχές του Facebook αυξήθηκαν κατά 4,1 % χθες Τρίτη. Αλλά η τιμή της μετοχής παραμένει σημαντικά χαμηλότερη από τα 38 δολάρια που ήταν η αρχική δημόσια προσφορά της ,τον περασμένο Μάιο.

Με τις αλλαγές, οι οποίες ξεκίνησαν την Πέμπτη, το Facebook, ελπίζει να μετατρέψει την ειδησεογραφία σε μια εφημερίδα επί παραγγελία που θα ταιριάζει με τα ενδιαφέροντα του καθενός από τους 1 δισεκατομμύριο και παραπάνω χρήστες σε όλο τον κόσμο. Πάντως με την νέα εικόνα του Facebook οι χρήστες του μπορούν να παρακολουθούν κυρίως θέματα που τους ενδιαφέρουν.

Ο διευθύνων σύμβουλος Μάρκ Ζούκερμπεργκ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ήθελε το Facebook να γίνει η καλύτερη εξατομικευμένη εφημερίδα στον κόσμο. Όπως ένας αρχισυντάκτης μιας εφημερίδας, έτσι και ο ίδιος θέλει η πρώτη σελίδα του Facebook να γίνει ακόμη πιο ελκυστική- ιδίως για τις μικρότερες οθόνες των κινητών συσκευών.

Keywords
Τυχαία Θέματα