Eurobank: Μείωση καθυστερήσεων

Αναλυτικότερο στο δεύτερο τρίμηνο ξεχώρισαν:

– Εξαγορά του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Νέας Proton που ενισχύουν τη στρατηγική θέση της Eurobank στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Ενίσχυση της ρευστότητας κατά 4δισ. και βελτίωση της σχέσης δανείων προς καταθέσεις pro-forma σε 116% από 136% στο τέλος Ιουνίου

2013. Ετήσιες συνέργειες που θα κλιμακωθούν σε 200εκ. το 2015.

– Ανάκαμψη των καθαρών εσόδων από τόκους κατά 9% το Β΄ τρίμηνο του 2013 έναντι του Α΄ τριμήνου του ίδιου έτους.

– Περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 7 τριμήνων. Μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 8,5% σε ετήσια βάση το Α΄ εξάμηνο του 2013.

– Οργανικά κέρδη προ προβλέψεων 120εκ. το Β΄ τρίμηνο, από 93εκ. το Α΄ τρίμηνο του 2013.

Μείωση των νέων δανείων σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών στην Ελλάδα κατά 29% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2013. Διατήρηση των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις στα επίπεδα του Α΄ τριμήνου του 2013.

Με αφορμή τα αποτελέσματα ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank δήλωσε: «Το οικονομικό περιβάλλον παραμένει απαιτητικό. Στο πλαίσιο αυτό τα αποτελέσματα του Β΄ τριμήνου αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα οικονομική συγκυρία. Με την απόκτηση του ΤΤ και της Proton η Eurobank ενίσχυσε τη στρατηγική της θέση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ταυτόχρονα διεύρυνε σημαντικά την πελατειακή της βάση και βελτίωσε τη ρευστότητά της.

Η ενοποίηση των δύο αυτών τραπεζών και η υλοποίηση των σημαντικών συνεργειών που αυτή θα αποδώσει αποτελεί άμεση προτεραιότητα. Παράλληλα, εξετάζουμε ένα πρόγραμμα ανασχεδιασμού του επιχειρηματικού και λειτουργικού μοντέλου της Τράπεζας, αναδεικνύοντας τον πελατοκεντρικό της χαρακτήρα, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση της ρευστότητας, τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και την επιστροφή στην κερδοφορία. Στόχος είναι η άντληση ιδιωτικών κεφαλαίων.»

Keywords
Τυχαία Θέματα