Ernst&Young: Διευρύνεται το χάσμα Βορρά και Νότου

17:55 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

«Το 2013, θα είναι μία ακόμα δύσκολη χρονιά, που θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες και οι ασφαλιστικές εταιρείες των χωρών της Ευρωζώνης. Οι προοπτικές του δανεισμού στις χώρες της Βόρειας Ευρώπης εμφανίζουν βελτίωση, σε αντίθεση με εκείνες της Νότιας Ευρώπης, όπου το μέλλον διαγράφεται δυσοίωνο, καθώς οι τράπεζες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα πλήθος μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξαιτίας της ύφεσης και των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών πιέσεων»,σημειώνει

στις προβλέψεις της.

Εκτιμά ότι ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια -που έφθασαν το 6,8%, το 2012- θα φτάσουν το ιστορικά υψηλό 7,6%, το 2013 (1% πάνω από την προηγούμενη πρόβλεψη). Παράλληλα, η έλλειψη ρευστότητας για τις επιχειρήσεις του ευρω-νότου θα συνεχιστεί. Οι δανειοδοτήσεις θα αυξηθούν στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, μεταξύ 1% και 2,5%, ενώ αναμένεται να μειωθούν στην Ιταλία κατά 0,5% και την Ισπανία κατά 4%.

Μέσα σε μία διετία τα δάνεια στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, έχουν αυξηθεί κατά 18 δισ. ευρώ, 72 δισ. ευρώ και 28 δισ. ευρώ, αντίστοιχα, ενώ, στο ίδιο διάστημα, ο δανεισμός στην Ιταλία μειώθηκε κατά 43 δισ. ευρώ και στην Ισπανία κατά 100 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα