Σε διαθεσιμότητα άλλοι 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι

17:13 7/1/2013 - Πηγή: Matrix24

«Σχετικά με την κινητικότητα, θέλω να πω ότι γίνεται από τώρα ο προγραμματισμός και η τεχνική προετοιμασία ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε, να υπολογίσουμε τις 12.500 μετακινήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013. Αυτός ο προγραμματισμός γίνεται με τρόπο συστηματικό, ενώ αυτή τη φορά θα έχει προηγηθεί και η αξιολόγηση. Πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, όλο αυτό το πρόγραμμα της κινητικότητας θα είναι ένα πρόγραμμα βασικό, συστηματικό και θα γίνεται σε πάγια βάση με τα κριτήρια της αντικειμενικότητας που παρέχει το ΑΣΕΠ» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Αντώνης Μανιτάκη έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης σύμφωνα με την ίδια πηγή ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου το αργότερο θα έχουν μετακινηθεί σε άλλες θέσεις του Δημοσίου όλοι οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

«Σε ότι αφορά το Πρόγραμμα Κινητικότητας, έχουμε ήδη συγκεντρώσει τις ανάγκες, τα κενά των Υπουργείων, τα έχουμε επεξεργαστεί και τις προσεχείς ημέρες θα βγει και η ανακοίνωση του Υπουργείου, η οποία θα καλεί τις υπηρεσίες και στη συνέχεια τους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα να συμπληρώσουν τις αιτήσεις, για να μεταφερθούν στις νέες θέσεις τους. Από ότι ξέρετε τα κενά είναι πολυπληθέστερα των συγκεκριμένων διαθεσιμοτήτων, άρα δεν υπάρχει παραμικρή αμφιβολία ότι όλοι όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν. Η διαδικασία επαναλαμβάνω αρχίζει άμεσα. Πιστεύω ότι από τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο θα έχουνε γίνει, ίσως και ολοκληρωθούν οι πρώτες μετακινήσεις» τόνισε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη για άμεση προκήρυξη των θέσεων που θα καταλάβουν οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ώστε να νιώσουν ότι κανείς δεν τους κοροϊδεύει. Παράλληλα τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το έργο του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με βασικό στόχο «να γίνουμε ένα κανονικό κράτος με ασφάλεια και προοπτική».

Keywords
Τυχαία Θέματα