Ericsson και Philips ενώνουν τις δυνάμεις τους

Στόχος της συνεργασίας Ericsson και η Royal Philips είναι να προσφέρουν λύσεις σε δύο από τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα δικτύου σε πυκνοκατοικημένες περιοχές και δημόσιο φωτισμό υψηλής ποιότητας και ενεργειακά αποδοτικό.

Όπως ανακοινώθηκε, η νέα τεχνολογία επιτρέπει

στις αρχές των πόλεων να συνεργαστούν με τους παρόχους δικτυακών υπηρεσιών για να ενσωματώσουν υποδομές ευρυζωνικότητας στους στύλους του δημόσιου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Πιο συγκεκριμένα, η Philips θα προσφέρει στις πόλεις στύλους φωτισμού τεχνολογίας LED, στους οποίους θα μπορεί να ενσωματωθεί ο τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός της Ericsson. Οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας που συνεργάζονται με την Ericsson σε επίπεδο ευρυζωνικών υποδομών, θα μπορούν να νοικιάσουν χώρο σε αυτούς τους στύλους. Με αυτό τον τρόπο, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν στους πολίτες βελτιωμένη κάλυψη και χωρητικότητα δεδομένων και συνολικά καλύτερες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Επίσης, το μοντέλο αυτό επιταχύνει τους χρόνους αποπληρωμής για τις αστικές υποδομές, κάνοντας πιο προσιτές τις αρχικές δαπάνες για την εγκατάσταση και τη διαχείριση αυτών των συστημάτων και μειώνοντας την επιβάρυνση στον προϋπολογισμό της πόλης.

Όπως προκύπτει από σχετικές έρευνες, οι πληθυσμοί των πόλεων αυξάνονται κατά 7.500 κατοίκους ανά ώρα και ο όγκος των διακινούμενων δεδομένων μεταξύ κινητών συσκευών αναμένεται να δεκαπλασιαστεί μέχρι το 2019, αυξάνοντας την ανάγκη για αποδοτικό φωτισμό και για μεγαλύτερη χωρητικότητα και κάλυψη από τα αστικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα