ESPN: THE BODY ISSUE

Όταν το αθλητικό σώμα αποθεώνεται στις σελίδες ενός περιοδικού, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

To καινούργιο τεύχος του περιοδικού ESPN είναι αφιερωμένο στα σώματα των Αμερικανών αθλητών που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Μερικοί από

αυτούς φωτογραφήθηκαν, απεικονίζοντας μια απόλυτη ρεαλιστική θεώρηση του ανθρωπίνου σώματος, τόσο απλή ως αποτύπωσή του και τόσο σαγηνευτική ως αποτέλεσμα. Το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι ότι οι επαγγελματίες αθλητές άφησαν τις αθλητικές φορεσιές στο ντουλάπι των αποδυτηρίων.

Η ετήσια επετειακή έκδοση του αμερικανικού περιοδικού με γυμνά σώματα αθλητών δεν είναι καινούργια ιδέα . Αρκετές παρόμοιες εκδόσεις έχουν προηγηθεί ως εκπλήξεις με εικόνες αισθαντικότητας  που πολύ δύσκολα θα εμφανίζονταν στο ομώνυμο  παγκόσμιο δίκτυο της καλωδιακής τηλεόρασης με επίκεντρο τα σπορ.

Η εφετινή, πάντως, σοδειά είναι  εντυπωσιακή  αφού 27 μεγάλα ονόματα αθλητών θα προκαλέσουν κύματα συζητήσεων για το αν οι φωτογραφίσεις τους αποτελούν πρόκληση ή αντιπροσωπεύουν εμφατικά τα όρια που μπορεί να αγγίξει το ανθρώπινο σώμα στην απεικονιστική τέχνη. Ανάμεσα στους αθλητές που πόζαραν στους φακούς διάσημων φωτογράφων όπως των Art Streiber, Peggy Sirota, Martin Schoeller, Fransesco Carrozini μεταξύ άλλων , συμπεριλαμβάνεται και η παγκόσμια πρωταθλήτρια εθνική ομάδα του βόλεϊ γυναικών  που χαρίζουν στο θεατή τη δυνατότητα να θαυμάσει, αλλά και να αισθανθεί δέος μπροστά στις διαγραφόμενες φιγούρες που έχουν εξελίξει  με χάρη και φυσικότητα τη σωματική τους διάπλαση.

Στην έκδοση ποζάρουν επίσης ο θρύλος του NBA Tyson Chandler, η επιθετικός της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας γυναικών Abby Wambach, η τενίστρια Daniela Hantuchova, ο τζόκεϊ Mike Smith, οι αθλητές του στίβου Walter Dix, Ashton Eaton και Carmelita Jeter, η μπασκετμπολίστρια του WNBA Candace Parker, η κωπηλάτις των παραολυμπιακών Oksana Masters κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα