ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΦΟΥΧΤΕΛ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ανεπιθύμητο πρόσωπο κήρυξαν τον Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Χανς-Γιοακίμ Φούχτελ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Συμμετείχαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Γερμανού αξιωματούχου στο Ηράκλειο. Εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας

«Πολίτες κατά του χρέους» και του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο, παρά το γεγονός ότι η σύσκεψη με τον κ. Φούχτελ μετατέθηκε λόγω των αντιδράσεων στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, φώναξαν συνθήματα, ανάρτησαν πανό και στη αποχώρησαν.

«Αρνούμαι να παραστώ σε οποιαδήποτε συνάντηση με τον κ. Φούχτελ» δήλωσε στο ράδιο 9,84 του Ηρακλείου ο Μιχ. Κριτσωτάκης, υποστηρίζοντας πως «θα αποτελούσε πράξη εθελοδουλίας η οποιαδήποτε συνάντηση μαζί του, με αυτή του την ιδιότητα καθώς ο Γερμανός υφυπουργός αποκαλείται και αρμόδιος για θέματα Ελλάδας». Διευκρίνισε πως «δεν είμαστε αντίθετοι με την ανάπτυξη, όμως τέτοιες ενέργειες πρέπει να γίνονται με τη συμμετοχή των πολιτών».

«Ανεπιθύμητο πρόσωπο» χαρακτήρισε τον Γερμανό υφυπουργό ο Νότης Μαριάς. «Ο απεσταλμένος της Μέρκελ αποτελεί πλέον κόκκινο πανί για την κοινωνία του νησιού μας, γι’ αυτό πρέπει άμεσα να φύγει από την Κρήτη και να πάψει να προκαλεί», υποστήριξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα