BILD: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

16:20 1/8/2012 - Πηγή: Matrix24

Θησαυρίζει.. η Γερμανία από την κρίση χρέους. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας «Bild», η χώρα της Μέρκελ έχει εξοικονομήσει περισσότερα από 70 δισ. ευρώ τους τελευταίους 30 μήνες!

«Η Γερμανία κερδίζει χρήματα χάρη στην κρίση του ευρώ» γράφει σε σημερινό της μακροσκελές άρθρο η εφημερίδα, η οποία έχει επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας.

«Τους τελευταίους 30 μήνες η Γερμανία έχει εξοικονομήσει πάνω από 60 δισ. ευρώ

μέσω της αναχρηματοδότησης του χρέους της, ενώ με την αύξηση των φορολογικών εσόδων και τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, η εξοικονόμηση φτάνει τα 70 ως 100 δισ. ευρώ» αναφέρει η Bild, επικαλούμενη έναν αναλυτή.

«Ειδικά το κράτος και οι καταναλωτές επωφελούνται από τα χαμηλά επιτόκια. Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κερδίζει μάλιστα χρήματα ακόμα κι όταν δανείζεται, χάρη στα αρνητικά επιτόκια για τα δεκαετή γερμανικά ομόλογα» εξηγεί η Bild.

Ένας από τους τομείς που ευνοούνται είναι αυτός των ακινήτων, καθώς επωφελείται από τα χαμηλά επιτόκια. Επίσης ωφελούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι λαμβάνουν πιστώσεις και οι τράπεζες οι οποίες ανακεφαλαιοποιούνται με χαμηλό κόστος από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τέλος, όπως αναφέρει η Bild: « οι γερμανικές εξαγωγικές επιχειρήσεις επωφελούνται από την πτώση της ισοτιμίας του ευρώ, που αυξάνει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα