«Argo» και Ντέι Λιούις θριάμβευσαν στα Βραβεία SAG

Το «Argo» κέρδισε το βραβείο συνολικής ερμηνείας που ήταν το δεύτερο βραβείο του μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά την διάκρισή του στα βραβεία της Αμερικανικής Ένωσης Παραγωγών (PGA). Η τελετή των SAG είναι ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη τηλεθέαση, αφού οι ηθοποιοί είναι η πολυπληθέστερη ομάδα, ανάμεσα σε αυτές που ψηφίζουν για τα Όσκαρ. Τα βραβεία SAG ψηφίζονται από 100.000 ηθοποιούς στις ΗΠΑ.

Ο

Άγγλος ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούς τιμήθηκε με το βραβείο ερμηνείας στην ταινία «Linkoln», διάκριση που τον φέρνει ακόμα πιο κοντά στο Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου. «Τον Αβραάμ Λίνκολν δολοφόνησε ένας ηθοποιός και ταιριάζει να προσπαθεί επίσης ένας ηθοποιός να τον ξαναζωντανέψει», είπε χαρακτηριστικά ο Ντέι Λιούις παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

Στην κατηγορία της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, η 22χρονη Λόρενς, πρωταγωνίστρια στο «Οδηγός Αισιοδοξίας», κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο από την Τζέσικα Τσαστέιν στο «Zero Dark Thirty». Ο Τόμι Λι Τζόουνς κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικής Ερμηνείας στο ρόλο του Ταντέους Στίβενς στο «Linkoln» και η Ανν Χάθαγουει το αντίστοιχο για την ερμηνεία της στο ρόλο της Φαντίν στους «Άθλιους».

Το σωματείο ηθοποιών τίμησε τον Ντικ Βαν Ντάικ για την προσφορά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα