Το Κατάρ «έφυγε», ο πρωθυπουργός πάει

Τον πρωθυπουργό, στο διήμερο ταξίδι του θα συνοδεύσουν υπουργοί, τραπεζίτες και ομάδα 59 Ελλήνων επιφανών επιχειρηματιών, προσδοκώντας να προωθήσει την πρώτη μεγάλη επένδυση στη χώρα.

Στο Μαξίμου υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για απτά αποτελέσματα από την επίσκεψη, καθώς οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις του παρελθόντος, που τελικά δεν έγιναν, καθιστούν την ελληνική αποστολή επιφυλακτική.

Ο κ. Σαμαράς, που θα συναντηθεί στην Ντόχα

με τον σεΐχη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι και με τον πρωθυπουργό της χώρας, θα προσπαθήσει να πείσει Καταριανούς ότι το κλίμα στη χώρα μας έχει αλλάξει, ότι είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει στο ακέραιο το πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης.

Παράλληλα θα τους διαβεβαιώσει ότι με προσωπικές του επεμβάσεις θα λύσει οποιοδήποτε γραφειοκρατικό θέμα δημιουργηθεί.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Μάκης Παπαγεωργίου, ο στενός συνεργάτης του Χρ. Λαζαρίδης καθώς και ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων οι εφοπλιστές Γ. Προκοπίου, Ν. Τσάκος, Β. Μαρινάκης, ο επικεφαλής των διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της Lavipharm, Θ. Λαβίδας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Π. Χριστοδούλου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος, εκπρόσωποι της ALPHA BANK και της τράπεζας Πειραιώς, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ Δημ. Καλλιτσάντζης, ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γ. Περιστέρης, ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κ. Αγγελόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Ιατρικού Αθηνών» Βασ. Αποστολόπουλος.

Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμα ταξίδια του κ. Σαμαρά με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων, στη Μόσχα το Φεβρουάριο και θα ακολουθήσει το Πεκίνο. Μέσα Μαρτίου ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα