Alpha Bank: Στα όρια η κοινωνική αντοχή

Οι αναλυτές της τράπεζες αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα έχει φτάσει τα όρια της κοινωνικής αντοχής και υπογραμμίζουν ότι «ο μόνος τρόπος να αυξηθούν τα έσοδα είναι να αποδώσει η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και να ανακάμψει η οικονομία μία ώρα αρχύτερα». Σημειώνουν όμως ότι «τίποτα από αυτά, όμως, δεν θα γίνει από μόνο του» και προσθέτουν ότι η ανάκαμψη δεν μπορεί να μείνει στα χαρτιά, αλλά πρέπει να γίνει πράξη.

Στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών

εξελίξεων τονίζεται ότι πρέπει να αποπληρωθούν αμέσως και όχι σε δόσεις τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες, ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, καθώς και τα έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου ύψους άνω των 18 δισ. ευρώ που βρίσκονται στα χέρια των τραπεζών, έτσι ώστε να πέσει ρευστότητα στην αγορά.

Παράλληλα, η τράπεζα υποστηρίζει ότι πρέπει να προχωρήσει η διαπραγμάτευση για την επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, ενώ εισηγείται και την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, υποστηρίοντας ότι είναι «ίσως ο μοναδικός μοχλός ανάκαμψης που έχουμε στα χέρια μας και που η ενεργοποίηση του δεν απαιτεί αποφάσεις τρίτων».

Keywords
Τυχαία Θέματα