Με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Λάτσιο

Δύο είναι αυτοί που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο, ενόψει του αποψινού (22:05, ΑΝΤ1) με τη Λάτσιο στη Ρώμη: ο Παναθηναϊκός και ο Φερέιρα. Ο πρώτος γιατί θέλει θετικό αποτέλεσμα για να διατηρήσει τις ελπίδες κατάληψης μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων που οδηγεί στην επόμενη φάση του Europa League και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα,

ο οποίος δέχεται σκληρή κριτική για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας -με πρόσφατη αυτή μελών του ΔΣ- και καλείται να αντιστρέψει το κλίμα.

Έχοντας μόλις δύο βαθμούς μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του Europa League θεωρητικά ο Παναθηναϊκός στοχεύει στη νίκη απόψε κόντρα στη Λάτσιο. Λέμε θεωρητικά διότι η διάκριση στην ευρωπαϊκή διοργάνωση δεν αποτελεί δα και προτεραιότητα για τους πράσινους. Πρώτος στόχος στο παιχνίδι του Ολίμπικο είναι η διατήρηση της αγωνιστικής αξιοπρέπειας και η απόσπαση ενός θετικού αποτελέσματος περισσότερο για ψυχολογικούς λόγους παρά για βαθμολογικούς. Εκτός των άλλων ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει και συγκεκριμένα αγωνιστικά προβλήματα, αφού Σισοκό, Μπουμσόνγκ και Πίντο έμειναν στην Αθήνα λόγω τραυματισμών.

Η αποστολή του τριφυλλιού στο «Ολίμπικο» είναι δύσκολη και το γνωρίζουν άπαντες αυτό. Το καλό για τον Παναθηναϊκό είναι ότι η Λάτσιο σκέφτεται περισσότερο το ντέρμπι της Κυριακής με τη Ρόμα, οπότε είναι πολύ πιθανό να δούμε αλλαγές στην ενδεκάδα από τον προπονητή των «Λατσιάλι», Βλάντιμιρ Πέκοβιτς.

Όπως και να ‘χει, ο Παναθηναϊκός είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Συνάμα κυνηγά και μία καλή εμφάνιση για να τονωθεί το ηθικό όλων ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Στα της ενδεκάδας, ο Καρνέζης θα είναι στο τέρμα, οι Σεϊταρίδης και Σπυρόπουλος στα άκρα της άμυνας, ο Βύντρα και ο Τριανταφυλλόπουλος στο κέντρο της οπισθοφυλακής, οι Βιτόλο, Ζέκα στη μεσαία γραμμή και οι Κουίνσι, Μαυρίας και Τοτσέ θα είναι η τριάδα της επίθεσης.

Το δίλημμα του Φερέιρα έχει να κάνει με τους Φουρλάνο-Χουχούμη. Ο Πορτογάλος δεν έχει αποφασίσει ποιον θα χρησιμοποιήσει από τους δύο, ωστόσο ο Διαμαντής Χουχούμης είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει βασικός.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Λάτσιο 5

Μάριμπορ 4

Τότεναμ 3

Παναθηναϊκός 2

Keywords
Τυχαία Θέματα