70η Μόστρα: Η αλήθεια για τα ψέμματα του Λανς Άρμστρονγκ

13:56 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ο σκηνοθέτης του φιλμ, Άλεξ Γκίμπνεϊ, είχε προσληφθεί πριν από τέσσερα χρόνια για να κάνει ένα αφιέρωμα στην επιστροφή του μεγάλου αθλητή στην ποδηλασία.

Τα γυρίσματα όμως πήραν εντελώς διαφορετική τροπή, όταν το σκάνδαλο ντοπαρίσματος του Άρμστρονγκ έσκασε, ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη σοκαριστική εξομολόγησή του, στην εκπομπή της Όπρα Γουίνφρεϊ, φέτος τον Ιανουάριο.

«Το ψέμα του Άρμστρονγκ» έγινε ξαφνικά ένα

εντελώς διαφορετικό φιλμ. Στην περιβόητη συνέντευξή του στην Όπρα, ο Λανς Άρμστρονγκ δήλωσε ότι η δοξασμένη καριέρα του στην ποδηλασία υπήρξε «ένα μεγάλο ψέμα».

Ο σούπερ σταρ ομολόγησε ότι έκανε συστηματική χρήση απαγορευμένων ουσιών για να μπορεί να κερδίσει σε ένα άθλημα «όπου όλοι κλέβουν», σύμφωνα με τα λεγόμενά του.

«Πάντα σκεφτόμουν να κάνω μια ταινία για τη θέληση για νίκη. Πιστεύω ότι στην περίπτωση του Λανς Άρμστρονγκ, αποτελούσε μάλιστα πηγή έμπνευσης για τον κόσμο, γιατί η θέληση για νίκη ήταν απόλυτα συνδεδεμένη με τη δική του επιβίωση. Εννοώ η θέλησή του για νίκη, τον βοήθησε να κερδίσει τη μάχη με τον καρκίνο. Οπότε καταλαβαίνετε τι καταπληκτική ιστορία ήταν όλο αυτό. Αλλά υποπτευόμουν ότι όταν κάποιος έχει τόσο ισχυρή θέληση, υπάρχει και μια σκοτεινή πλευρά στα πράγματα. Θεωρούσα όμως ότι η σκοτεινή πλευρά θα ήταν ένα πολύ μικρό μέρος, σε σχέση με την μεγάλη έμπνευση που θα προκαλούσε ένα τέτοιο είδωλο. Όπως κατέληξε τελικά, έγινε ακριβώς το αντίθετο» ανέφερε ο σκηνοθέτης.

Ο Άρμστρονγκ κέρδισε επτά συνεχόμενες φορές τον Γύρο της Γαλλίας από το 1999 ως το 2005 – τίτλοι που του αφαιρέθηκαν πριν από λίγους μήνες – καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πέρσι μάλιστα τιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από τη αγωνιστική ποδηλασία.

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα