Αρχίζει η κατάθεση αιτήσεων για τους ενεργειακούς επιθεωρητές

12:44 9/9/2013 - Πηγή: Matrix24

Ξεκινά η διαδικασία του ανοίγματος της δραστηριότητας του ενεργειακού επιθεωρητή για το σύνολο των άνω των 300.000 διπλωματούχων μηχανικών αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ. Οι αμοιβές των ενεργειακών πιστοποιητικών διαμορφώνονται ελεύθερα, με συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών ακινήτων και των μηχανικών. Η διεύρυνση του μητρώου αποσκοπεί και στη μείωση των τιμών των πιστοποιητικών. Το 2010 η σχετική άδεια έφτανε τα 150 ευρώ, ενώ σήμερα η μέση τιμή της είναι τα 100 ευρώ.

Περισσότεροι από

16.000 μηχανικοί έχουν παρακολουθήσει έναν κύκλο σεμιναρίου σε πιστοποιημένα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης, που είναι υποχρεωτική προϋπόθεση, για να γίνουν ενεργειακοί επιθεωρητές.

Ο αριθμός των ενεργειακών επιθεωρητών θα αυξάνεται διαρκώς, καθώς η διαδικασία θα είναι ανοιχτή καθώς δεν υπάρχει καταληκτική προθεσμία υποβολής αίτησης.

Σε ένα μήνα καταργούνται οι 8.500 προσωρινοί επιθεωρητές που είχαν οριστεί το 2010, οι οποίοι έχουν εκδώσει πάνω από 400.000 ενεργειακά πιστοποιητικά. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, για να ενταχθούν στο οριστικό μητρώο, πρέπει να παρακολουθήσουν και αυτοί το εκπαιδευτικό σεμινάριο και έπειτα να κάνουν την αίτησή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα