«47 Ρονίν»: Ο Κιάνου Ριβς σε ρόλο σαμουράι

Η πλοκή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιαπωνία τον 18ο αιώνα. Είναι ένα κλασικό λαϊκό παραμύθι στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, μία από τις ιστορίες που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ιαπωνία, γι’ αυτό και έχει γυριστεί πολλές φορές για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.
Η ιστορία των 47 Ρονίν είναι γνωστή ως Τσουσινγκούρα στην Ιαπωνία.

Το αμερικανικό ριμέικ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Τόκιο, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου και εκεί βρέθηκαν εκτός από τον Κιάνου Ριβς, ο Ρίνκο Κικούτσι και ο Χιρογιούκι Σανάντα. Σκηνοθέτης της νέας αυτής παραγωγής ήταν ο Καρλ Ρινς:
«Αυτό που θέλαμε να κάνουμε, ήταν να πάρουμε την ουσία του Τσουσινγκούρα και να πούμε την ιστορία των 47 Ρονίν, με έναν δραματικό τρόπο, που ταιριάζει στα δυτικά πρότυπα σκηνοθεσίας. Είχαμε ένα εξαιρετικό καστ γιαπωνέζων συντελεστών, που μας βοήθησαν να μεταφράσουμε την ιστορία και να τη δούμε μέσα από την οπτική ενός χολιγουντιανού μπλοκμπάστερ».
Η γιαπωνέζα ηθοποιός Κο Σιμπασάκι μίλησε για το πώς είναι να δουλεύεις με τον Ριβς:
«Όπως ξέρετε, είναι ένας σταρ του Χόλιγουντ. Νόμιζα ότι θα ένιωθα αμηχανία, όταν θα τον γνώριζα. Ήταν όμως τόσο φιλικός από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε, που δεν είχα κανένα άγχος».

Πηγή: http://gr.euronews.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα