Οι δήμοι θα εισπράττουν τους φόρους ακινήτων

Το μέτρο είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε πριν από λίγες μέρες στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το προωθήσει.

Ο κ.Μιχελάκης σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιοσταθμό του ALPHA, επισήμανε ότι το ύψος του ποσού που υπολογίζει το κράτος να εισπράξει από τους φόρους στα ακίνητα (περίπου 3 δισ.) είναι ίδιο με το ποσό που δίνεται ετησίως στους δήμους.

«Κάποτε θα πρέπει να ισχύσει και στην Ελλάδα,

η είσπραξη του φόρου ακινήτων να γίνεται από τους ΟΤΑ. Άλλωστε, αυτό συμβαίνει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Σχεδόν σε όλο τον κόσμο όπου εφαρμόζεται αυτό το σύστημα ο φόρος είναι ανταποδοτικός» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εξήγησε ότι «ανάλογα με το τι ποιότητα υπηρεσιών θέλει να έχει ένας δήμος, θα ορίζει και το ύψος του φόρου που θα μπαίνει πάνω στα ακίνητα. Ο κάθε δήμος θα μπορεί και μέσα στα όρια του να ορίσει, αν το κρίνει σκόπιμο, διαφορετικό επίπεδο φορολογίας. Είναι ένα μέτρο που ενισχύει κατά πολύ την αυτοτέλεια των δήμων, γιατί παύει πια ο δήμος να εξαρτάται οικονομικά από το κράτος».

Keywords
Τυχαία Θέματα