4+1 ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Την Πέμπτη η εκλογή του νέου Γραμματέα της Ν.Δ. Ο Γραμ. Συνδικαλισμού Φιλ. Ταυρής (φέρεται να έχει το χρίσμα) και ο Νικ. Κακλαμάνης οι μονομάχοι. Υποψήφιοι Νικολόπουλος και Αδρακτάς.


Το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης, αναμένεται να εκλεγεί ο διάδοχος του Ανδρέα Λυκουρέντζου στη Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας. Ο νέος επικεφαλής της κομματικής πυραμίδας θα αναδειχθεί από τα 580 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη ομιλία του Αντ.

Σαμαρά, ως Πρωθυπουργού πλέον, προς το κομματικό ακροατήριο.

Ως προς τις υποψηφιότητες, η προθεσμία υποβολής λήγει το απόγευμα του Σαββάτου και ώρα 18:00.

Μέχρι τώρα, υποψηφιότητα έχουν υποβάλει:

- Ο κ. Φίλιππος Ταυρής, νυν γραμματέας Συνδικαλισμού της Ν.Δ., ο οποίος και φέρεται να έχει λάβει το «πράσινο φως» από τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Αντ. Σαμαρά. Ο κ. Ταυρής είχε ενεργό ρόλο στην προεκλογικό εκστρατεία του κόμματος, ισχυρούς δεσμούς με το σαμαρικό σύστημα αλλά και με καραμανλικά στελέχη ενώ διατηρεί στενή σχέση με τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη. Παρότι συνδικαλιστής βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη ΔΑΚΕ Ιδ. Τομέα.

- Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας και την οργή που αυτή προκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, παίρνει θέση στην εσωκομματική μάχη με στόχο, όχι την εκλογή του, αλλά την ενίσχυση της εσωκομματικής του θέσης και την αποφυγή μίας διαγραφής.
- Ο κ. Παναγιώτης Αδρακτάς, 64 ετών, πρώην βουλευτής Ηλείας αλλά και Β’ Αθηνών, μάλλον για να καταγράψει μία εσωκομματική παρουσία, χωρίς μεγάλες πιθανότητες.

Υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας και ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Α’ Αθήνας και πρώην Δήμαρχος, ο οποίος και άνοιξε επισήμως τη συζήτηση. Ο κ. Κακλαμάνης είχε αποστείλει επιστολή στον κ. Σαμαρά και αυτοπροτάθηκε για τη θέση. Παρά το γεγονός ότι πολλοί ισχυρίζονται πως στόχος του είναι η επιστροφή στο Δήμο Αθηναίων, ο κ. Κακλαμάνης θα επιχειρήσει να μαζέψει ψήφους από τους δυσαρεστημένους του κυβερνώντος κόμματος.

Στο γαλάζιο παρασκήνιο ακούγεται έντονα και το ενδεχόμενο υποψηφιότητας ενός ακόμη στελέχους, του κ. Δημήτρη Πανοζάχου, υποψήφιου στις τελευταίες εκλογές στη Θεσσαλονίκη.

Μένει να αποδειχθεί αν και οι 4 + 1 υποψήφιοι θα φθάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής αλλά και το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης καθώς, παρά το γεγονός ότι ουδείς αμφισβητεί τον κ. Σαμαρά, είναι δεδομένο ότι η καταμέτρηση των ψήφων θα τύχει και πολιτικής ερμηνείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα