Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη/ Κανένας τραυματίας

Υπό έλεγχο τέθηκε μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον 42ώροφο ουρανοξύστη Polat στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και, σύμφωνα με την πρώτη ενήμερωση από τον δήμαρχο της πόλης, το κτίριο εκκενώθηκε έγκαιρα. Στον ουρανοξύστη υπάρχουν 406 διαμερίσματα, εμπορικό κέντρο και αρκετά γραφεία.

Τα πλάνα που μετέδωσε η τουρκική τηλεόραση έδειχναν τη μία πλευρά του κτιρίου να έχει τυλιχτεί σχεδόν εξ ολοκλήρου στις φλόγες, ενώ η στήλη μαύρου πυκνού ήταν ορατή σε μεγάλη ακτίνα.

Οι άνεμοι διευκόλυναν την «αναρρίχηση» της φωτιάς μέχρι την κορυφή. Το αντιπυρικό

σύστημα του ουρανοξύστη τέθηκε αυτόματα σε λειτουργία και γι” αυτό το εσωτερικό του δεν υπέστη μεγάλες ζημιές.

Στο σημείο βρέθηκε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής, την οποία συνέδραμαν και πυροσβεστικά ελικόπτερα. Μεταξύ άλλων, κίνδυνο αποτελούσαν και από τα τζάμια του κτιρίου, που εξαιτίας του ύψους του και της μεγάλης πίεσης μπορούσαν να εκτοξευτούν σε μεγάλη απόσταση.

Το σημείο γύρω από τον ουρανοξύστη άδειασε γρήγορα από κόσμο, καθώς κομμάτια από το κέλυφος του κτιρίου έπεφταν στον δρόμο.

Τα αίτια της φωτιάς είναι ακόμη άγνωστα.

Ο διοικητής της περιφέρειας, Χουσεΐν Μουτλού, ανέφερε ότι βάσει των πρώτων ενδείξεων η φωτιά πιθανόν να οφείλεται σε τεχνικό πρόβλημα στον κλιματισμό.

Τον Μάρτιο, 14 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους έπειτα από πυρκαγιά σε εγκατάσταση όπου κοιμούνταν εργάτες σε οικοδομή.

tovima.gr

Σχετικά άρθρα:

Μεγάλη πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη-Συνεχής ενημέρωσηΥπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην ΧίοΣε ύφεση η πυρκαγιά στην Πύλο- Υπό έλεγχο στη Μεταξάδα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε ουρανοξύστη στην Κωνσταντινούπολη/ Κανένας τραυματίας | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα