ΝΕΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

Αντιμέτωποι με έναν νέο Γολγοθά, στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν αποκλείεται να βρεθούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, καθώς οι Φαρμακοποιοί προειδοποιούν με νέες κινητοποιήσεις, σε ενδεχόμενη νέα καθυστέρηση της πληρωμής τους.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Νέα εστία «καύσωνα» για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ,

λόγω πιθανής επανέναρξης των κινητοποιήσεων  των Φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Θ. Αμπατζόγλου, μιλώντας στο συνέδριο Pharma & Health, είπε αυτό που δεν ήθελαν να ακούσουν οι ασφαλισμένοι, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τους Φαρμακοποιούς, με την άρση της πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ να αποτελεί την πιθανότερη επιλογή τους, από τα τέλη του μήνα, αν δεν καταβληθεί η τρέχουσα οφειλή.

Ο κ. Αμπατζόγλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε πως αν ο κλάδος δεν πληρωθεί στις 25 Ιουλίου για το Μάιο το ενδεχόμενο των κινητοποιήσεων είναι ανοικτό. Εξέφρασε, βέβαια, την εκτίμηση (ή μάλλον ελπίδα) ότι ο ΕΟΠΥΥ θα αρχίσει εγκαίρως την πληρωμή της δόσης.

Εν τω μεταξύ, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο ΠΦΣ και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Έβρου και Ξάνθης, κατά της απόφασης του υπηρεσιακού Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Φ. Φράγκου να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν υποκαταστήματα του Στρατιωτικού Φαρμακείου Αθηνών σε Αθήνα,  Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Ξάνθη.  Παράλληλα, ζητούν και την ακύρωση αποφάσεων τεσσάρων υπουργών της κυβέρνησης Πικραμμένου, με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι παροχής υπηρεσιών από τα Στρατιωτικά Φαρμακεία, διευρύνοντας τους αριθμούς τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα