Β. Κορέα: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού ορίστηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν

«Στρατάρχης» του βορειοκορεατικού στρατού ορίστηκε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν, αναλαμβάνοντας έτσι τον πλήρη έλεγχο όχι μόνο του κράτους, αλλά και των ενόπλων δυνάμεων, μετέδωσαν σήμερα τα βορειοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση να οριστεί ο νέος ηγέτης στον πλέον υψηλόβαθμο αξιωματούχο του στρατού ελήφθη την Τρίτη και ακολούθησε την απαλλαγή από τα καθήκοντά του, του αρχηγού του στρατού της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ-Χο.

Ο νέος αυτός τίτλος κορυφώνει τη συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του Κιμ Γιονγκ-Ουν μετά τον θάνατο

του πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ιλ τον Δεκέμβριο. Ήδη είναι επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Κορέας και Πρώτος Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας.

Ο Κιμ, που θεωρείται ότι είναι λίγο νεότερος από 30 ετών, επιδιώκει να επιβάλει την δική του σφραγίδα στην ανώτατη ηγεσία της Βόρειας Κορέας και την Κυριακή απέπεμψε τον Ρι Γιονγκ-Χο, αρχηγό του στρατιωτικού επιτελείου και πρόσωπο της εμπιστοσύνης του Κιμ Γιονγκ-Ιλ.

«Η λατρεία προς τα πρόσωπα της δυναστείας των Κιμ έχει μετατοπιστεί στον Κιμ Γιονγκ-ουν», λέει ο Ντάνιελ Πίνκστον του International Crisis Group, ο οποίος επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα νωρίτερα αυτό τον μήνα και μίλησε χθες με δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Πρώτη ομιλία Κιμ Γιονγκ Ουν που μεταδόθηκε τηλεοπτικάΤέλος εποχής στη Βόρεια Κορέα, πέθανε ο Κιμ Γιονγκ ΙλΚιμ Γιονγκ Ουν: Ενας 27χρονος με πυρηνικά όπλα στη Βόρειο Κορέα

Β. Κορέα: Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του στρατού ορίστηκε ο Κιμ Γιονγκ-Ουν | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα