Για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό – Φωτιά και στα Αργυρά Αχαΐας

Σε εξέλιξη βρίσκεται για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό Κορινθίας, όπου καίγεται δασική έκταση. Στην περιοχή επιχειρούν επιχειρούν 87 πυροσβέστες με 38 οχήματα, ενώ αναμένονται δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά και σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αργυρά του Δήμου Ρίου Αχαΐας. Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς στην Αττική και άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας προβλέπει, για σήμερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στα Αργυρά, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 70 πυροσβέστες και 21 οχήματα. Με το πρώτο

φως της ημέρας κάνουν ρίψεις νερού από αέρος δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, καθώς και ένα ελικόπτερο. Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκεται η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, ώστε αν παραστεί ανάγκη, να εκκενωθούν κατοικημένες περιοχές.

Ας σημειωθεί ότι λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από το Πλατάνι προς τα Σελλά και τα Αργυρά, ώστε να διευκολύνονται τα οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ δεν υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου. Τέλος, εξαιτίας της έντασης της πυρκαγιάς, μεγάλο σύννεφο καπνού έχει καλύψει μέρος συνοικιών της βόρειας Πάτρας.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Περιφερειακές Ενότητες:

• Κορινθίας, Αργολίδας (Περιφέρεια Πελοποννήσου)

• Βοιωτίας, Εύβοιας, Σκύρου (Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας)

• Λέσβου, Χίου, Σάμου και Ικαρίας (Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου) και

• όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Πηγή:ert.gr

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Για τρίτη ημέρα η πυρκαγιά στο Ζευγολατιό – Φωτιά και στα Αργυρά Αχαΐας | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα