Προσοχή σε νέα απάτη: Κακόβουλο το κουμπί Dislike στο Facebook!


Μία νέα απάτη εδώ και λίγες μέρες απειλεί ανυποψίαστους χρήστες του Facebook. Η απάτη σχετίζεται με το «Dislike Button«.

«Ο φίλος σας σας έστειλε ένα αίτημα στην εφαρμογή Enable Dislike Button». Αυτό είναι το μήνυμα εμφανίζεται στον Τοίχο πολλών μελών του Facebook και μάλιστα διαδίδεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς από φίλο

σε φίλο αν και η δυνατότητα να κάνει κανείς Dislike στο Facebook, δεν έχει γίνει ακόμη πραγματικότητα.

Είναι γεγονός πως αυτή η νέα απάτη θυμίζει αρκετά προηγούμενες απάτες που έχουν εμφανιστεί κατά διαστήματα στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας ένα javascript exploit ώστε να διαδοθεί αυτόματα σε όλους τους φίλους του θύματος.

Αναλυτικότερα, όταν εμφανίζεται το μήνυμα «Facebook now has a dislike button! Click ‘Enable Dislike Button’ to turn on the new feature» ο σύνδεσμος οδηγεί το χρήστη σε μία σελίδα, η οποία στοχεύει στο να τοποθετήσει μία μπάρα (bar) κάτω από τη μπάρα διευθύνσεων του internet browser, με όχι καλό σκοπό φυσικά.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του Facebook μόλις εγκαταστήσουν την εφαρμογή βλέπουν την επιλογή Enable Dislike Button κάτω από κάθε post.

Οι απατεώνες παραβίασανν την ασφάλεια του συστήματος του μεγαλύτερου σάιτ κοινωνικής δικτύωσης και υποκατέστησαν το γνωστό «Share» (Κοινοποίησε) με το Enable Dislike Button, και το μόνο που γίνεται είναι η εφαρμογή να κοινοποιείται σε όλο και περισσότερους χρήστες.

Αυτά αναφέρει το δημοφιλές μπλογκ Naked Security της εταιρείας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, Sophos.

Πηγή: madata.gr

Short URL: http://techtv.gr/blogs/techtv/?p=8468

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Προσοχή σε νέα απάτη: Κακόβουλο το κουμπί Dislike στο Facebook! | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα