ΟΤΕ vs ΕΕΤΤ: Το θρίλερ του VDSL συνεχίζεται!!!

Επιπλέον στοιχεία ζητά από τον ΟΤΕ η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων προκειμένου να ξανασυζητήσει τα πακέτα του Οργανισμού για τη λιανική πώληση του VDSL (υπερ-ταχύτατο Internet μέχρι και 50 Mbps).
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας της Επιτροπής την περασμένη Πέμπτη τα μέλη της ΕΕΤΤ έκριναν ότι τα στοιχεία που έχει καταθέσει ο ΟΤΕ

προ περίπου έξι μήνες είναι «αντιφατικά» και για το λόγο αυτό θα ζητήσουν περαιτέρω διευκρινίσεις από την διοίκηση του ΟΤΕ. Τώρα, το επόμενο χρονικό όριο είναι η 6η Ιουνίου, καθώς τότε λήγει το 6μηνο των περιορισμών στη χονδρική.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λ. Κανέλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο InfocomGreen, «ο ρυθμιζόμενος πάροχος είναι ελεύθερος να ανακοινώνει τις τιμές που θα ήθελε να παρέχει τις υπηρεσίες του. Όμως η ΕΕΤΤ είναι υποχρεωμένη να εξετάζει αν οι τιμές αυτές συμφωνούν με το κοστολογικό μοντέλο».

Η «παράταση» που δίνεται στο συγκεκριμένο σίριαλ θα δώσει την ευκαιρία στους εναλλακτικούς να πιέσουν την ΕΕΤΤ –με επιχειρήματα- ότι δεν πρέπει να εγκρίνει τα προγράμματα. Το βασικό επιχείρημα που αναμένεται να χρησιμοποιηθεί είναι πως δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί από την πλευρά της Επιτροπής τα υποδείγματα για το 2012 των συμβάσεων χονδρικής μεταξύ ΟΤΕ και εναλλακτικών παρόχων για τη χονδρική διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών (RBO) και της αδεσμοποίητης πρόσβασης στον τοπικό βρόχο (RUO). Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι χωρίς τα νέα υποδείγματα δεν ήταν δυνατόν κάποιος εναλλακτικός πάροχος να προχωρήσει σε σύμβαση με τον ΟΤΕ προκειμένου να προσφέρει VDSL υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και αν μέχρι τις 6 Ιουνίου, δεν υπάρξει εναλλακτικός πάροχος που να προσφέρει υπηρεσίες VDSL μέσω ΟΤΕ, ο τελευταίος θα ξεκινήσει τη λιανική διάθεση. Αυτό όριζε η προ 6μηνου απόφαση της ΕΕΤΤ με την οποία είχαν εγκριθεί οι σχετικές τιμές χονδρικής του ΟΤΕ.

Πηγή: telecomnews.gr

Σχετικά άρθρα:

ΟΤΕ vs ΕΕΤΤ: Το θρίλερ του VDSL συνεχίζεται!!!ΕΕΤΤ: Αποτελέσματα κοστολογικού ελέγχου ΟΤΕ για το 2012ΕΕΤΤ: Η Ρυθμιστική Στρατηγική του 2012

ΟΤΕ vs ΕΕΤΤ: Το θρίλερ του VDSL συνεχίζεται!!! | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα