Η Μέρκελ «βύθισε» το ευρώ

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προκάλεσε αναστάτωση χθες τις αγορές συναλλάγματος στην προσπάθειά της να κατευνάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του συντηρητικού κόμματός της για το αυξημένο κόστος της προσπάθειάς για τη στήριξη του ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το ευρώ καταποντίσθηκε στις αγορές ξένου συναλλάγματος κάτω από τα 1,2250 δολάρια για τέσσερις ώρες αφότου η Μέρκελ ανήρτησε στην ιστοσελίδα

του κόμματός της την δήλωση πως «το ευρωπαϊκό σχέδιο δεν έχει ακόμη οικοδομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είμαστε βέβαιοι πως όλα θα πάνε καλά, συνεπώς πρέπει ακόμη να δουλέψουμε γι” αυτό».

Η Μέρκελ πασχίζει διαρκώς να κατευνάσει τις αντιδράσεις στην κοινή γνώμη της χώρας της συστήνοντας συνεχώς στους εταίρους της στην ευρωζώνη να ανατάξουν τα οικονομικά τους. Η καγκελάριος λέει πάντως ότι είναι «αισιόδοξη πως θα τα καταφέρουμε».

Εντούτοις, οι αγορές συναλλάγματος εξέλαβαν τη δήλωση της Μέρκελ ως δείγμα δυσπιστίας για το μέλλον του ευρώ και άρχισαν μαζικές πωλήσεις συναλλάγματος, τονίζουν χρηματιστηριακοί κύκλοι στη Φρανκφούρτη.

Αρχικά εντός της ημέρας η ισοτιμία του ευρώ είχε φθάσει το 1,23 δολάριο, όμως μετά τις δηλώσεις της καγκελαρίου η τάση ανατράπηκε και η πτώση έφθασε στο 1,2217 δολάριο, προτού ανακάμψει τέσσερις ώρες αργότερα και πλέον βρισκόταν σταθερά πάνω από το 1,2250 δολάριο.

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Η Μέρκελ «βύθισε» το ευρώ | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα