Η μάχη Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ τώρα και στο Twitter

Η μάχη των δυο υποψηφίων των αμερικανικών εκλογών, Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ, μεταφέρεται δυναμικά στα social media, και συγκεκριμένα στο twitter. Ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, λανσάρει το Twitter Political Index, ένα εργαλείο, που αν και δεν

υποκαθιστά τις παραδοσιακές δημοσκοπήσεις, αναμφίβολα μεταφέρει το αμερικανικό feeling για τους δυο υποψηφίους, με τον Μπαράκ Ομπάμα, να κερδίζει για την ώρα τις εντυπώσεις.

Το twitter political index, παρακολουθεί τα μηνύματα εκατοντάδων εκατομμυρίων twitter accounts ανιχνεύοντας γνώμες και τοποθετήσεις για τους δυο υποψηφίους των Προεδρικών εκλογών.

Και ακολούθως, τα καταχωρεί, σε ένα είδος ιδιότυπης σφυγμομέτρησης είτε στην πλευρά Ομπάμα είτε στην πλευρά Ρόμνεϊ.

Το election.twitter.com επικαιροποιείται με τα νέα στοιχεία, μία φορά την ημέρα

Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του twitter το Twindex δεν δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές δημοσκοπήσεις, αντίθετα επιδιώκει να δημιουργήσει ένα επιπρόσθετο εργαλείο που θα αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο την εικόνα που έχει η αμερικανική κοινή γνώμη για τους δυο υποψηφίους.

Το Twindex, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Topsy, την εταιρεία έρευνας και ανάλυσης online δεδομένων και δυο εταιρείες δημοσκοπήσεων την Mellman Group και την North Star Opinion Research.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

ΗΠΑ-προεδρικές: Ισοψηφούν Ομπάμα και ΡόμνεϊΤι έκανε ο Μπαράκ Ομπάμα για να αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης ρωτά ο ΤσάβεςΟ Μπαράκ Ομπάμα «πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με το «Forbes»

Η μάχη Μπαράκ Ομπάμα και Μιτ Ρόμνεϊ τώρα και στο Twitter | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα