Φορο-επιδρομή με τριπλό χαράτσι

Πάνω από 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα, καθένα από τα οποία θα αναγράφει έως και τρία διαφορετικά χαράτσια, σχεδιάζει να στείλει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε φορολογούμενους που θα έχουν υποβάλει τις φετινές φορολογικές δηλώσεις έως και στο τέλος της επόμενης εβδομάδος. Η αποστολή των εκκαθαριστικών

θα γίνει στο τέλος του τρέχοντος ή στις αρχές του επομένου μηνός.

Το πακέτο

Αρκετοί από τους παραλήπτες των πρώτων αυτών εκκαθαριστικών, καθώς και των επομένων που θα ταχυδρομηθούν αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, θα κληθούν να πληρώσουν μαζί:

1.Τον υπεραυξημένο φόρο για τα εισοδήματα του 2011, ο οποίος θα προκύψει εξαιτίας της εφαρμογής των φορομπηχτικών μέτρων που επέβαλε στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ.Βενιζέλος. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν μείωση του βασικού αφορολογήτου ορίου στις 5.000 ευρώ, μειώσεις έως και 10.000 ευρώ στα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τρίτεκνους και πολύτεκνους, αύξηση των τεκμήριων διαβίωσης, περικοπή των εκπτώσεων δαπανών και αύξηση των φορολογικών συντελεστών για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα!

2.Την ειδική εισφορά αλληλεγγύης 1%-4% επί του συνολικού ατομικού – δηλωθέντος ή τεκμαρτού – εισοδήματος του έτους 2011, εφόσον το εισόδημα αυτό υπερέβη τις 12.000 ευρώ.

3.Το νέο αυξημένο σε 400-500 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, εφόσον κατά τη διάρκεια του 2011 άσκησαν ατομικώς επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Η εξόφληση

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι από αυτά τα πρώτα νέα «πολυεκκαθαριστικά» σημειώματα (με φόρο εισοδήματος, έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος) θα προκύψουν φόροι προς πληρωμή συνολικού ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι φόροι αυτοί θα πρέπει να εξοφλήσουν σε 3 δόσεις: η 1η μέχρι το τέλος Ιουνίου, η 2η μέχρι το τέλος Αυγούστου και 3η μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2012!

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχετικά άρθρα.

Φορο-επιδρομή με τριπλό χαράτσι | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα