EURO 2012: Η μεγαλύτερη μάχη της Εθνικής

Στο Γκντανσκ η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στις 9.45 μ.μ. θα αντιμετωπίσει την Γερμανική ομάδα . Πρόκειται για ένα παιγχνίδι  με πολλές ιδιαιτερότητες, λόγω της “σχέσης” που υπάρχει μεταξύ των δύο χώρων, σε πολιτικό επίπεδο, τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα το παιχνίδι θα παρακολουθήσει κι η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, που δηλώνει “οπαδός” της εθνικής ομάδας της χώρας της.

Απ’ τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι

οι δύο ομάδες θα αναμετρώντο στους “8″, δεν έχουν σταματήσει τα προσβλητικά σχόλια για την Ελλάδα, με “αιχμή του δόρατος” τη σκανδολοθηρική “Bild”, που μετά τις προβοκάτσιες κατά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, συνέχισε απτόητη με στόχο τον… Καραγκούνη (που άδικα δεν παίζει σήμερα), αλλά και την εθνική μας ομάδα!

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, οι Γερμανοί δείχνουν να έχουν τον πρώτο λόγο (εξάλλου ολοκλήρωσαν με τρεις νίκες την πρώτη φάση της διοργάνωσης), αλλά κι η Ελλάδα έχει δείξει “πολύ σκληρό καρύδι”, κάτι που απέδειξε -αν και με κόντρα διαιτησία- στον αγώνα με τη Ρωσία. Η αλήθεια είναι ότι η “γαλανόλευκη” δεν έχει νικήσει ποτέ τη Γερμανία (έχει τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες), αλλά η πρόκριση μπορεί να έρθει και χωρίς… νίκη, αν το ματς πάει στην παράταση και τη διαδικασία των πέναλτι!

Το 2004 η Ελλάδα με Γερμανό προπονητή είχε νικήσει τη Γερμανία. Τώρα με Πορτογάλο τεχνικό καλείται να νικήσει τη… Γερμανία!”Ελπίζω να έφτασε η ώρα να νικήσει η Ελλάδα με Πορτογάλο προπονητή τη Γερμανία. Δεν το είχαμε σκεφτεί βέβαια έτσι. Πηγή έμπνευσης όμως για εμάς πρέπει να είναι το 2004. Τότε η ομάδα έδειξε αποφασιστικότητα και με την πραγματική έννοια της λέξης ‘ομάδα’ έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου. Ίσως να καταφέρουμε και εμείς κάτι παρόμοιο, αν όχι να δώσουμε το καλύτερο”, είπε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος, που πρόσθεσε:

“Αν το δούμε το ματς ως Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, είναι καλό. Γιατί ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ. Και είναι αλήθεια ότι η Γερμανία είναι τεράστιο μέγεθος, αφού φτάνει ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις. Εγώ αναλαμβάνω αυτόν τον ρόλο, αν είναι να επαναληφθεί η ιστορία!”

“Θα έχουμε μια δύσκολη αναμέτρηση, καθώς οι Έλληνες είναι πολύ καλοί στο αμυντικό κομμάτι και δυνατοί στις αντεπιθέσεις. Έχουμε προετοιμαστεί για το παιχνίδι και δεν θα τους υποτιμήσουμε σε καμία περίπτωση. Στο Euro, όλες οι ομάδες αμύνονται καλύτερα. Υπάρχουν καταστάσεις με δέκα παίκτες γύρω από την περιοχή που δεν μπορείς να παίξεις κάθετα. Το ανοιχτό παιχνίδι που οι φίλαθλοι θαυμάζουν και τους αρέσει δύσκολα θα εμφανιστεί. Θα είναι καλό να σκοράρουμε νωρίς”, είπε ο προπονητής των Γερμανών Ιοακίμ Λεβ και συνέχισε:

“Οι Έλληνες παίζουν πολλά χρόνια με αυτό το στιλ. Το 2004 είχαν τον ίδιο τρόπο. Αξιοποιούν τις αντεπιθέσεις και με αυτό τον τρόπο σκοτώνουν τον αντίπαλό τους. Αυτό έγινε και με τη Ρωσία. Δεν μπορείς να τους ξεγράψεις. Είναι καλλιτέχνες της επιβίωσης. Πάντα αναρωτιέσαι αν θα τα καταφέρουν και τους βλέπεις ξαφνικά μπροστά σου!”

Απ’ τα κεντρικά πρόσωπα της σημερινής αναμέτρησης

Keywords
Τυχαία Θέματα