Το CyanogenMod Installer διατίθεται στο Google Play Store, απλοποιεί την εγκατάσταση custom ROM

Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας Android είναι ότι είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη. Για το λόγο αυτό υπάρχουν πολλές ROMs σήμερα, που παρέχουν μια εναλλακτική λύση από την επίσημη firmware της συσκευής. Μια τέτοια ROM που είναι αρκετά δημοφιλής είναι η CyanogenMod, η οποία δίνει στους χρήστες μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά σε σχέση με την stock Android

ROM. Ένα πράγμα που οι άνθρωποι αγαπούν σε αυτή τη ROM είναι ότι κάνει μια συσκευή όλα να εκτελούνται γρηγορότερα από ότι στο επίσημο firmware, δεδομένου ότι δεν περιέχει κανένα spyware ή bloatware.

Παλαιότερα ο μόνος τρόπος για να έχετε την CyanogenMod ROM σε μια συσκευή Android ήταν να ακολουθήσετε κάποια βήματα που μπέρδευαν τους αρχάριους χρήστες. Οι έμπειροι χρήστες του Android δεν είχαν πρόβλημα και μπορούσαν εύκολα να εγκαταστήσουν την ROM στις συσκευές τους. Με το CyanogenMod Installer που είναι τώρα διαθέσιμο για download από το Google Play Store μπορεί οποιοσδήποτε να εγκαταστήσει εύκολα τη ROM στη συσκευή του, είτε είναι αρχάριος ή προχωρημένος Android χρήστης.

Υπάρχουν περίπου 9 εκατομμύρια συσκευές που χρησιμοποιούν κάποια έκδοση του CyanogenMod και με τη διαθεσιμότητα της ROM στο Google Play Store περισσότεροι άνθρωποι θα είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν.

Σύμφωνα με τον Steve Kondik , συνιδρυτή και CTO του Cyanogen Inc, “στόχος μας για τον installer ήταν πάντα να επιτρέψει σε περισσότερους χρήστες να βιώσουν τα οφέλη της CyanogenMod, χωρίς τη φασαρία των τεχνικών οδηγών και τις ανησυχίες που συνδέονται με τη διαδικασία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την υποστήριξη της κοινότητας που έχει δείξει για την πρωτοβουλία μας και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που βοήθησαν το beta test πρόγραμμα εγκατάστασης”.

Εκτός από αυτό οι χρήστες της εφαρμογής θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν μια εφαρμογή για τα Windows που πρέπει να εγκατασταθεί σε έναν υπολογιστή που τρέχει Vista , Windows 7 ή Windows 8. Εφόσον η συσκευή σας μπορεί να δεχθεί την CyanogenMod τα υπόλοιπα είναι πολύ απλά κάνοντας μερικά μόνο κλικ. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι η διαδικασία θα εκτελέσει μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και θα διαγράψει όλα τα υπάρχοντα δεδομένα, οπότε είναι καλύτερο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας πριν προχωρήσετε.

Πηγή : thedroidguy.com

Keywords
Τυχαία Θέματα