Ο Firefox 16 φέρνει το Reader για το mobile και web εφαρμογές για το desktop

Η Mozilla έχει κυκλοφορήσει τον Firefox 16 για Windows, OS X, Linux και το Google Android. Αυτό δεν είναι πολύ περίεργο. Η Mozilla απελευθερώνει νέες εκδόσεις του δημοφιλούς browser

της κάθε 6 εβδομάδες. Υπάρχουν όμως μερικά χαρακτηριστικά που κάνουν την τελευταία έκδοση αξιοσημείωτη.

Ο Firefox 16 για Android διαθέτει μια νέα λειτουργία Reader, η οποία λειτουργεί πολύ σαν το Reader του Safari της Apple. Μόλις μια ιστοσελίδα είναι φορτωμένη, θα δείτε ένα μικρό εικονίδιο βιβλίο στη γραμμή τοποθεσίας. Αγγίξτε το Firefox και θα φορτώσετε την ιστοσελίδα με μαύρο κείμενο, άσπρο φόντο και τίποτα άλλο. Αυτό μπορεί να κάνει την ανάγνωση μακροσκελή άρθρων ευκολότερη σε μια φορητή συσκευή, καθώς δεν θα υπάρχουν πλαϊνές μπάρες, εικόνες, παρουσιάσεις και άλλο έξτρα υλικό. Αντ ‘αυτού, το κείμενο έχει διαμορφωθεί ώστε να ταιριάζει στην οθόνη του τηλεφώνου ή του tablet ώστε να μπορείτε να διαβάσετε ένα άρθρο σαν να διαβάζετε ένα eBook.

Το Firefox για Android τώρα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τον Firefox Sync μέσω του share μενού. Αυτό σας επιτρέπει να συγχρονίσετε τις ανοιχτές καρτέλες σας με τον Firefox που εκτελούνται στον υπολογιστή σας ή άλλη φορητή συσκευή.

Η desktop έκδοση του Firefox έχει πλέον αρχική υποστήριξη των web εφαρμογών, επιτρέποντάς σας να εγκαταστήσετε εφαρμογές web, σαν να ήταν desktop εφαρμογές. Αυτό σας επιτρέπει να τις φορτώσετε ανεξάρτητα από τον Firefox. Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν προκαταρκτική υποστήριξη του VoiceOver για OS X, μια νέα γραμμή εργαλείων ανάπτυξης και αναφορά της μνήμης ανά καρτέλα.

Σχολιασμός στο forum

Πηγή : liliputing.com

Keywords
Τυχαία Θέματα